Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESNA ISPOVIJEST

Ljepotica otkrila što su joj činili u zatvoru, neke će vam detalje biti mučno pročitati

Jelena Lejčanka
Foto: instagram.com/yelenaleu
1/4
17.10.2020.
u 18:48

Sjajna je košarkašica stradala jer se suprotstavila režimu Aleksandra Lukašenka

Jelena Lejčanka, fantastična bjeloruska košarkašica koja je 2010. godine ponijela i titulu najboljeg centra svijeta, puštena je napokon na slobodu nakon što je 15 dana provela u zatvoru u Minsku u nehumanim uvjetima.

Lejčanka je odvedena u zloglasni centar Okrestina, u kojem su proteklih tjedana bili mučeni mnogobrojni ljudi koji su se na prosvjedima suprotstavili režimu bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Zbog sudjelovanja na prosvjedima je stradala i ona, a uhićena je 30. rujna u međunarodnoj zračnoj luci u Minsku. Lijepa je košarkašica po izlasku na slobodu otkrila što je sve morala istrpjeti:

- Ugrozili su mi zdravlje. Posljednjih 13 dana sam spavala na hladnim čeličnim šipkama jer su mi oduzeli madrac. Dva tjedna nisam imala ni tople vode, a svo to vrijeme mi nisu omogućili niti da se otuširam.

Nadalje, dva puna tjedna su mi namjerno začepili odvod u WC školjci, pa sam se praktički nalazila u leglu bakterija i zaraze. Nije bilo ni svakodnevne šetnje, a posljednja mi je omogućena prije pet dana.

Zbog svega toga sam zaražena ušima u kosi, a pogoršalo se i moje stanje s hernijom diska. Osoba koja sam dijelila ćeliju se razboljela, ali ne znam kazati je li u pitanju bila prehlada ili nešto gore - prepričala je košarkašica, koja je u prosvjedima sudjelovala u dva navrata, 23. kolovoza i 27. rujna.

Komentara 12

NE
nečešrazbojniče
20:17 17.10.2020.

Treba prosvjedovati protiv vlasti koja je omogučila nakon školovanja dati posao. Vas prosvjednika ima više nego nezaposlenih. Treba uvesti demokraciju, pitajte kako je u demokratskom i industrijskom gradu Detroitu i kako to demokratska zemlja može dozvoliti da grad propadne?

KV
kvatri
20:00 17.10.2020.

Kao da je u Hrvatskoj ne stradavaju protivnici režima. Bjelorusiji bar imaju svoju državu i suverenu vlast dok kod nas briselski gubernator Hrvatske otvoreno prijeti nasiljem medijima koji kritiziraju njegov režim.

KS
kum stevica
06:50 19.10.2020.

Izmanipulirana koza, nije znala što bi od objesti , bar njoj ništa nije falilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije