Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri kluba odbijena

Licence za Prvu HNL dobilo samo sedam klubova

Dinamo - Hajduk
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
22.04.2016.
u 19:35

Komisija za licenciranje odbila je zahtjeve za licencu za natjecanje u prvoj HNL za tri aktualna prvoligaša, Osijek, Split i Inter iz Zaprešića

Hrvatski nogometni savez u petak je objavio kako je u prvom stupnju postupka licenciranja za sljedeću sezonu dodijelio licence za igranje u Prvoj HNL za samo sedam klubova, a ti su klubovi ujedno dobili i licence za natjecanja u eurokupovima.

U prvom stupnju licenciranja sve uvjete ispunili su Dinamo, Hajduk, Istra 1961, Lokomotiva, Rijeka, Slaven Belupo i Zagreb. Ti klubovi ispunili su "A" kriterije, odnosno sportski, infrastrukturni, administrativni, pravni i financijski kriterij.

Komisija za licenciranje odbila je zahtjeve za licencu za natjecanje u prvoj HNL za tri aktualna prvoligaša, Osijek, Split i Inter iz Zaprešića, s tim da je Splitu i Osijeku odbijen zahtjev i za igranjem u Drugoj HNL, dok licencu za igranje u Prvoj i Drugoj HNL za sljedeću sezonu nisu dobila niti dva vodeća sastava druge lige, Šibenik i Cibalia.

Protiv odluka Komisije za licenciranje klubovi kojima nije izdana licenca imaju pravo podnijeti žalbu u roku od osam dana od primitka obavijesti, a odluke o žalbama donijet će Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a do 20. svibnja.

Komentara 1

TH
than
00:25 23.04.2016.

Nista cudno. Prebacen je nogomet na komercijalnu televiziju. I prije toga je gledanost bila slaba, ali barem je bilo tu i tamo sponzora. Ovako je gledanost jos i manja manja, dakle, jos manje sponzora za manje klubove, ali je netkoo pokupio dobru 'pinku' sa tim postupkom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije