Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINANTNI JAMAJČANIN

L'Equipe opet izabrao Bolta za sportaša godine

Usain Bolt
AFP
31.12.2009.
u 13:46

Ugledni pariški sportski dnevnik L'Equipe proglasio je jamajčanskog sprintera Usaina Bolta za najboljeg sportaša godine drugu godinu zaredom.

Bolt, svjetski prvak i svjetski rekorder na 100 i 200 metara, prikupio je u anketi L'Equipea 1289 bodova, te je uvjerljivo pobijedio ispred švicarskog tenisača Rogera Federera, pobjednika ovog izbora 2005., 2006. i 2007. godine.

Bolt i Federer su, dakle, jedini laureati L'Equipea u zadnjih pet godina, a ovoga puta je ''čarobnjak iz Basela'' na drugom mjestu dobio 568 bodova. Treće mjesto u izboru osvojio je talijanski motociklist Valentino Rossi sa 296 bodova.

U ovoj anketi istovremeno se biraju i pojedinci i kolektivi, a nogometnoj momčadi Barcelone nedostajao je samo jedan bod do ''pobjedničkog postolja''. Barcelona je, naime, četvrta sa 295 bodova.

Među 10 najboljih još su Francuz Sebastien Loeb, šesterostruki svjetski prvak u reliju (248), argentinski nogometaš Lionel Messi (205), francuska muška rukometna reprezentacija (165), američki plivač Michael Phelps (134), filipinski boksač Manny Pacquiao (119) i najbolji svjetski dugoprugaš, etiopski atletičar Kenenisa Bekele (76). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije