Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COPA AMERICA

Leo Messi ušao u povijest argentinske reprezentacije u novoj pobjedi

Messi and Aguero trainning Argentine soccer team in Palma de Mallorca
gtres/Gtres/PIXSELL
29.06.2021.
u 08:30

Messi (34) je tako nadmašio svog bivšeg suigrača u Barceloni Javiera Mascherana svojim 148. nastupom u dresu reprezentacije

Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi ušao je u povijest na Copa America gdje je sinoć u pobjedi nad Bolivijom od 4:1 zabio dva gola i upisao asistenciju te postao argentinski rekorder po broju nastupa za reprezentaciju. 

Messi (34) je tako nadmašio svog bivšeg suigrača u Barceloni Javiera Mascherana svojim 148. nastupom u dresu reprezentacije. Na terenu je šestostruki osvajač Zlatne lopte za najboljeg nogometaša svijeta s dva nova pogotka postigao ukupno 75 pogodaka za Argentinu.

Argentina, koja je u potpunosti kontrolirala utakmicu protiv već eliminirane Bolivije, u subotu igra u četvrtfinalu protiv Ekvadora u Braziliji.

Poveli su golom Alejandra Gomeza u šestoj minuti. Messi podiže na 2:0  s bijele točke, a onda i na 3:0 u 42. minuti. Bolivija smanjuje u drugom poluvremenu u 60 minuti na 3:1 pogotkom Erwina Saavedre, no Lautaro Martinez pet minuta kasnije zabija za konačan rezultat 4:1. 

U posljednjoj utakmici grupne faze Cope America Urugvaj je u Rio de Janeiru pobijedio Paragvaj s 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Edison Cavani u 21. minuti iz jedanaesterca.

Zahvaljujući pobjedi, Urugvajci su se plasirali u četvrtfinale u kojem će im u subotu u Braziliji suparnik biti Kolumbija.

Već u petak na rasporedu su prve četvrtfinalne utakmice ovogodišnjeg prvenstva; Peru u Goianiji čeka Paragvaj, a u Rio de Janeiru domaćini Brazilci čekaju Čile.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
08:47 29.06.2021.

Znači, Mascherano je ispao iz povijesti argentinske reprezentacije? Tako to ide? Nisam znao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije