Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZAVRELA ATMOSFERA

Leko uoči Rujevice: 'Markova nogometna i socijalna inteligencija je na visokom nivou. Sve on zna'

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
06.10.2023.
u 13:51

"Bilo bi lijepo da možemo na Poljudu vidjeti navijače Hajduka i Dinama zajedno, na Rujevici navijače Rijeke i Hajduka, u Osijeku, na Maksimiru... Ne znam kad ćemo to vidjeti, ali ja bih to volio s ljudske strane", rekao je Ivan Leko na konferenciji za medije uoči još jednog Jadranskog derbija

Trener Hajduka, Ivan Leko, održao je konferenciju za medije i najavio subotnji Jadranski derbi u 11. kolu HNL-a (u 18:30). Posljednji su se put momčadi susrele 30. srpnja na Poljudu kada su domaćini slavili rezultatom 1:0. Hajduk je od tada na domaćim terenima nastavio gotovo savršenu sezonu uz rezultatsku krizu od dva kola (porazi od Istre i Gorice), no od tada su se oporavili i slavili protiv Lokomotive te što je još važnije protiv Dinama u prošlome kolu.

U izvrsnoj je formi i Rijeka. Nakon šoka zbog iznenadnog odlaska Sergeja Jakirovića nekoliko dana prije kvalifikacijske utakmice za Konferencijsku ligu protiv Lillea, izgubili su od Dinama (pod vodstvom svog bivšeg trenera) i odigrali neriješeno s Varaždinom. Potom su uspješno okrenuli priču te nanizali pobjede u derbiju protiv Osijeka te u susretima sa Slaven Belupom i Rudešom. Trenutno su na drugome mjestu sa 19 bodova, svega dva manje od vodećeg Hajduka.

GALERIJA Hajduk porazio Dinamo u najvećem derbiju i pobjegao na pet bodova prednosti (1:0)

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL
1/17

"Bilo bi lijepo da možemo na Poljudu vidjeti navijače Hajduka i Dinama zajedno, na Rujevici navijače Rijeke i Hajduka, u Osijeku, na Maksimiru... Ne znam kad ćemo to vidjeti, ali ja bih to volio s ljudske strane", rekao je Leko na početku. Podsjetimo, klubovi su zaradili velike novčane kazne zbog pirotehnike, povika te transparenata navijača tijekom derbija na Poljudu.

"Pričamo mi svaki dan. Marku se ne treba puno reći. On sve razumije i sve zna, spreman je na sve. Njegova nogometna i socijalna inteligencija je na visokom nivou", rekao je Leko o zvijezdi Hajduka, Marku Livaji, koji se našao na meti Armade. Navijačka skupina Rijeke izradila je naljepnice s natpisom "Umri Livaja". Postupke je osudio i HNS. Neprijateljstvo dolazi iz njegovog slavlja pogodaka protiv Rijeke na Rujevici kada su ga gađali sokovima i pivom, a dodatno ga je potaknulo pjevanje s Torcidom na finalnoj utakmici Hrvatskog kupa prilikom čega je na stadionu učinjena velika materijalna šteta.

VEZANI ČLANCI:

"Razmišljamo dosta. Iskreno, imamo dvije-tri dileme. Tijekom dana ćemo donijeti odluku. Riječani su dobri, potentni, mladi. Igraju dobar nogomet, zabijaju puno golova. Pogledali smo ih dosta. Nezgodna ekipa, pogotovo doma, ali nismo ni mi za baciti. Puno će ovisiti o nama. Dobar izazov za nas, želimo biti pravi", rekao je o sastavu koji će istrčati protiv Rijeke, a potom se osvrnuo i na strategiju koju će primijeniti:

"Volio bih da uzmemo loptu, da oni ne mogu prijeći centar, da ih 'pojedemo' u duelu. To je neki ideal, ali tu je protivnik sa svojim kvalitetama. Želimo u svojim momentima biti konkretni, a u trenucima kada je protivnik bolji, čuvati prilaske svom golu."

VEZANI ČLANCI:

Leko je ove sezone iznimno kritičan prema sucima. Zbog ispada tijekom utakmice Superkupa protiv Dinama zaradio je podulju suspenziju. Izrazio je i nezadovoljstvo suđenjem tijekom derbija protiv Dinama. Kazao je i što očekuje od Patrika Kolarića koji će suditi u subotu:

"Ne bojim se. Volio bih da čovjek odsudi dobro. Ja mu to više želim, nego on sam sebi. Isto je ljudski kada netko pogriješi, da to kaže. Kolarić je dobar sudac, pokazao je da ima kvalitetu. Do prije dan nisam imao pojma tko će suditi. "

VIDEO Mamić komentirao Dinamov poraz i zapalio društvene mreže. Pozivaju ga da se vrati na Maksimir

Komentara 12

KU
kublajkhan
14:20 06.10.2023.

Forza Fiume! Velika većina Hrvatske je uz Vas!

Avatar Castro
Castro
14:20 06.10.2023.

Hvala vam, nisam se dugo ovako nasmijao jednom naslovu kao sada.

KU
kublajkhan
14:22 06.10.2023.

Znači Kolarić je na platnoj listi? Je li i Jović opet u VAR sobi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije