Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ LJUBOMORE

Leko: Neka samo Pokrivač igra umjesto mene

20.11.2008.
u 20:31

Hrvatski reprezentativac i vezni igrač francuskog Monaca Jerko Leko smatra da njegov klub iskazuje napredak, iako je izgubio zadnje dvije prvenstvene utakmice.

Ta dva uzastopna poraza u Le Championnatu i nisu toliko zabrinjavajuća, budući da su stigla u susretima protiv vrlo jakih protivnika. U 13. kolu je Monaco izgubio kod kuće od sedmerosturkog prvaka i vodeće momčadi aktualnog prvenstva Lyona 1-0, a u prošlom, 14. kolu od Rennesa u gostima s 2-1. Rennes je na trećem mjestu na ljestvici s 25 bodova, 8 manje od Lyona. Monaco, pak, zauzima 14. mjesto na ljestvici sa 16 bodova.

- Rennes je od prvog sučevog zvižduka žestoko krenuo prema našem golu, a mi nismo iskazali dovoljno intenziteta u tom susretu. Imali smo i neke neuobičajene greške u obrani. Teško je bilo ostvariti bolji rezultat protiv Rennesa. Bez obzira, uvjeren sam da momčad napreduje, vidi se to i na treninzima i na utakmicama. Imamo dosta mladih u momčadi koji stječu iskustva. No, raspoloženje u momčadi je dobro, atmosfera također. Imamo potrebno zajedništvo, ako neki igrač napravi pogrešku, nitko ga za to ne krivi – priča Leko.

U sljedećem, 15. kolu, Monaco će ugostiti Le Mans:

- Ta će utakmica biti vrlo važna za nas i u njoj ćemo imati imperativ pobjede. Pripremamo se za njih, gledali smo snimku njihove utakmice protiv Rennesa (2-2). Znamo da naši navijači ne žele da se ova sezona razvija kao prošla. Moramo pobijediti Le Mans i približiti se pozicijama na ljestvici koje vode u Europu sljedeće sezone. Vjerujemo da možemo izboriti plasman u europska natjecanja sljedeće sezone. Ako mi igrači ne bi vjerovali u to, tko bi onda?

Dakako, Jerko pozorno prati i napredak Nikole Pokrivača:

- To je normalno, on je moj mlađi sunarodnjak i talentiran igrač. Naravno da mu želim dobre partije, što je korisno i za klub. Vrlo sam blizak i sa Darijom Šimićem. Bio sam oduševljen kada je potpisao za Monaco. Što se tiče Pokrivača, igra na gotovo istoj poziciji kao i ja, pa ga mogu i savjetovati.

A što ako dobije mjesto u momčadi umjesto njega?

- To nije problem, nisam ljubomoran u tom slučaju... Uostalom, možemo igrati zajedno, ima mjesta za obojicu u momčadi – izjavio je Jerko Leko.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije