Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lennox ga se sjeća

Legendarni Lewis prisjetio se Mavrovića i dao mu nevjerojatan kompliment

Lennox Lewis i Željko Mavrović
Foto: Screenshot
27.09.2017.
u 08:02

"Mavrović je bio žestok boksač, a ovo je bio njegov jedini poraz u karijeri."

Bivši boksački svjetski prvak Lennox Lewis prisjetio se legendarne borbe sa Željkom Mavrovićem za svjetsku titulu. Bilo je to 26. rujna 1998. godine. 

Lewis je na Facebooku objavio video iz sedme runde u kojem je naš boksač protivnika imao na konopcima, ali nije uspio dovršiti posao. Na kraju je Englez slavio jednoglasnom odlukom sudaca. No Lewis je impresioniran Mavrovićevim boksom.

"Na današnji dan 1998. godine pobijedio sam vrlo žestokog i neporaženog Željka Mavrovića jednoglasnom odlukom sudaca i zadržao naslove. Mavrović je bio žestok boksač, a ovo je bio njegov jedini poraz u karijeri. Čuo sam nedavno da se namjerava vratiti u ring, no nisam siguran da je to učinio. Definitivno je zaslužio moje poštovanje jer ovo je bila jedna od mojih najtežih pobjeda u karijeri", napisao je Lewis.

Mavrović se nakon tog meča više nije vratio boksu pa je tako u profesionalnoj karijeri ostao na skoru 28 mečeva, 27 pobjeda (22 nokauta) i jedan poraz.

Komentara 14

RI
ribar110
09:14 27.09.2017.

Steta,mogao je biti prvak.Sjecam se toga kao da je bilo jucer,jednostavno nije imao snage i siline u kljucnom trenutku.Pravi i uporni borac,nadam se da je sa zdravljem sve u redu i sretno Zeljko.

GO
Goldstadt
10:12 27.09.2017.

Da zeljac Nije sreo jelenu, pobijedio bi, zajefrknila ga je sa njezinom Bio hranom

DD
dobar.d
14:01 27.09.2017.

Nevjerojatna je činjenica da Mirko Filipović ne bi uspio podnijeti (a da ne završi na podu) niti jednu četvrtinu udaraca koju je Mavrović u tom meču primio od Lewisa!!! Dakle, Mavrović zaista ima čeličnu vilicu, a naš Mirko ima staklenu vilicu i to je ono što ga je onemogućilo da u UFCu postigne slične rezultate koje je postizao u Japanu. S druge strane Mavroviću je nedostajala snaga udarca kako bi mogao završiti vrhunskog protivnika 15 kg težeg od sebe. Nasreću naš Stipe Miočić ima oboje (i čeličnu vilicu i snagu udarca + čeličnu volju) i zato je svjetski prvak!!! Čestitke i naklon (i velika zahvalnost na promociji svoje zemlje) svoj trojici naših junačkih boraca!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije