Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
F1: KVALIFIKACIJE

LeClerc ispred Verstappena, Sainz razočarao, Latifi i Stroll imali sudar

FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX 2022
Hasan Bratic/DPA
09.04.2022.
u 10:48

LeClerc je svoju drugu vožnju u trećem krugu kvalifikacija odvozio briljantno i Verstappen, koji se cijeli dan žalio na balans u svojem Red Bullu, nije uspio ugroziti svojeg rivala još iz dana kartinga

Monegažanin Charles LeClerc je u svojem Ferrariju došao do svojeg drugog 'pole positiona' sezone u Melbourneu na promijenjenoj stazi u Albertparku za Veliku nagradu Australije.

Ferrarijev vozač će u prvom redu startati s čovjekom koji se čini kao njegov glavni rival u utrci za naslov, s Maxom Verstappenom u Red Bullu koji je u kvalifikacijama bio drugi. Kao treći će startati Verstappenov momčadski kolega Sergio Perez, a njemu će društvo u drugom redu praviti McLarenov Lando Norris koji je možda i najveće pozitivno iznenađenje kvalifikacija.

S druge strane, najveće razočarenje kvalifikacija je LeClercov momčadski kolega Carlos Sainz koji je kvalifikacije završio kao deveti.

LeClerc je svoju drugu vožnju u trećem krugu kvalifikacija odvozio briljantno i Verstappen, koji se cijeli dan žalio na balans u svojem Red Bullu, nije uspio ugroziti svojeg rivala još iz dana kartinga.

U kvalifikacijama smo vidjeli i dvije crvene zastave. Prvu su u prvoj rundi prouzročili Nicholas Latifi (Williams) i Lance Stroll (Aston Martin) međusobnim sudarom zbog nesporazuma, a drugu je u trećoj rundi kvalifikacija izlijetanjem prouzročio Fernando Alonso u Alpineu.

Utrka za VN Australije počinje u nedjelju ujutro u 5 sati i 10 minuta po našem vremenu.

Komentara 1

KA
kažemja
11:42 09.04.2022.

Šteta za Alonsa.Imao je brutalan krug i onda kvar hidraulike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije