Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORAK NAPRIJED

VIDEO Formula 1 od iduće sezone i u Las Vegasu: Pogledajte čudo od staze!

Saudi Arabia Grand Prix
HAMAD I MOHAMMED/REUTERS
31.03.2022.
u 16:20

- Nema boljeg mjesta za utrku Formule 1 od svjetske prijestolnice zabave. Jedva čekamo taj dan.

Čelništvo Međunarodne automoto organizacije (FIA) službeno je objavilo kako će od iduće sezone domaćin utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 biti Las Vegas.

Nastavak je to povezivanja Formule 1 i Sjedinjenih Američkih Država, a u tom kontekstu recimo kako se od ranije vozi u Austinu, dok će se ove godine bolidi Formule 1 nadmetati i na Floridi, u Miamiju.

U Las Vegasu se Formula 1 održavala tijekom 1981. i 1982. godine, ali od iduće sezone utrka će u tom gradu biti drugačija jer će se voziti gradskim ulicama, pored brojnih poznati kockarnica i hotela. Također, staza koja će se pripremiti trebala bi biti u velikom svom dijelu ravna pa će bolidi dostizati velike brzine, oko 340 kilometara na sat na najravnijim dijelovima.

U pitanju je noćna utrka, a održat će se u drugoj polovici studenoga, blizu velikog tamošnjeg praznika Dana zahvalnosti.

- Nema boljeg mjesta za utrku Formule 1 od svjetske prijestolnice zabave. Jedva čekamo taj dan - rekao je prvi čovjek Formule 1 Stefano Domenicali. Inače, nagađa se kako potpisani ugovor oko ove utrke vrijedi više od milijardu američkih dolara.

Vožnju po cestama na kojem će se najbolji svjetski F1 vozači natjecati iduće godine pogledajte OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije