Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U potrazi

Kvalifikacije za Red Bull Escape Room Svjetsko prvenstvo su otvorene!

Red Bull
Foto: Red Bull
1/4
24.10.2018.
u 13:03

Online kvalifikacije moguće su najkasnije 24 sata prije odabranog kvalifikacijskog turnira

Nakon online kvalifikacija i lokalnih kvalifikacijskih turnira, koji će se u Hrvatskoj održati u Zagrebu i Rijeci, najbolji mind gameri svijeta okupit će se u ožujku 2019. i boriti za naslov prvaka na Red Bull Escape Room Svjetskom prvenstvu u igri čija su tema hakeri.

Nakon prvog Red Bull Escape Room Svjetskog prvenstva, održanog u Budimpešti 2017. godine na kojem je pobjedu odnio tim iz susjedne Slovenije, Red Bull Mind Gamers u 2019. ponovno će organizirati događaj koji je prije dvije godine ostvario veliki uspjeh i još jednom će okupiti najbriljantnije umove iz više od 25 zemalja svijeta. Online kvalifikacije na stranici www.redbullmindgamers.com su otvorene, a namijenjene su svim ljubiteljima i poznavateljima escape room izazova. Nakon što se igrač kvalificira online, ima priliku sastaviti svoj četveročlani tim i odabrati lokaciju kvalifikacijskog turnira na kojem će se natjecati. Kvalifikacijski turniri u Hrvatskoj održat će se u Zagrebu i Rijeci prema sljedećem rasporedu:

Zagreb, 9. i 10. studeni – Studentski dom Stjepan Radić – Sava, Dvorana Pauk, od 12:00 do 20:00 sati 
Zagreb, 12. studeni – Fakultet elektrotehnike i računarstva, od 11:00 do 19:00 sati
Rijeka, 15. studeni – Klub Bačva, od 12:00 do 20:00 sati 

Online kvalifikacije moguće su najkasnije 24 sata prije odabranog kvalifikacijskog turnira. Ako ostane slobodnih mjesta, timovima će se omogućiti online kvalifikacije i prijava na samom mjestu održavanja kvalifikacijskog natjecanja.
 
Pobjednički tim iz Hrvatske, zajedno s najboljim timovima iz svih zemalja, sudjelovat će na Red Bull Escape Room svjetskom finalu u Londonu, gdje će dobiti priliku natjecati se u rješavanju izazova koje skriva nikad ranije viđeni escape room pod imenom 'Omni's Escape', čiji je tvorac briljantni Dr. Scott Nicholson. Natjecatelji će moći pokazati najistančanija umijeća u rješavanju problemskih zadataka, dijelom u virtualnoj, a dijelom u fizičkoj stvarnosti.

Misija: Omni’s Escape

Red Bull Mind Gamers platforma je kojoj je cilj okupiti znatiželjne umove i genijalce. Nudi mnoštvo interaktivnih sadržaja uz koje možete izoštriti svoj um, a osim toga organizira i događaje za sve one koji žele testirati svoje sposobnosti. 

Autori svih mozgalica i igara najznačajniji su predstavnici tehnološke inovatorske scene današnjice, a među njima su Tehnički fakultet u Beču i svjetski poznati MIT. Jedan od najvažnijih među autorima ovog escape rooma direktor je BGNlab-a s kanadskog sveučilišta Wilfrid Laurier u Brantfordu, a njegovo je ime Dr. Scott Nicholson. On i njegov tim suradnika preuzeli su odgovornost za projektiranje nikad ranije viđene sobe za potrebe Svjetskog prvenstva.

Rezultat njihova rada soba je pod imenom 'Omni's Escape'. Sudionici u njoj moraju pokazati kreativnost i sposobnosti logičkog, vizualnog i strateškog promišljanja, a iz nje mogu izaći kao svjetski prvaci. Sudionici se natječu u četveročlanim timovima i zadatak im je kroz timski rad pokazati svoju genijalnost i otkriti tajne zagonetne priče u čijem je središtu White Hat Laboratories te izmišljenog kampa za obuku hakera.

Ljudska potreba za igrom

Prvi escape room ugledao je svjetlo dana 2007. godine u Japanu, a inspiriran je istoimenim videoigrama. U posljednjih se nekoliko godina koncept proširio po čitavom svijetu, a popularan je među svim dobnim skupinama. Svoj uspjeh može zahvaliti svima urođenoj potrebi za igrom i uspjehom. Ne samo u fizičkom smislu, već i u smislu umnih sposobnosti.

Sport već dugo najbolje pokazuje koliko je važna ova kombinacija, a kompjuterske i videoigre u pravilu se povezivao isključivo s umnim i strateškim izazovima. U današnje su vrijeme i u njima prisutni društveni elementi, a također su važne i tjelesne sposobnosti. Koncept escape rooma jedan od najčešćih i najnovijih primjera objedinjavanja fizičkih i umnih sposobnosti.

Zagonetke i mozgalice s ekrana su premještene u fizičku stvarnost i zadovoljavaju ljudsku potrebu za društvenom i fizičkom interakcijom, a također predstavljaju intelektualni izazov i stvaraju osjećaj uzbuđenja. Na Red Bull Mind Gamers platformu ovaj je popularni koncept koji se neprestano razvija uvršten 2017. godine.

Više informacija o Red Bull Escape Room Svjetskom prvenstvu i prijavama potražite na https://www.redbullmindgamers.com/escape

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije