Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov izbor

Kuže: Mandžo je broj 1, a popis ne mogu zamisliti bez Eduarda

'Croatia\'s Mario Mandzukic Photo: Press Association/Pixsell'
'Nick PottsPress Association/Pixs'
22.12.2012.
u 12:00

- Ćorluka je specifičan tip igrača, njegova raspoloženja variraju, ali on kada odluči da će biti najbolji, to i ostvari

Vedran Ćorluka specifičan je igrač. Kada odluči da će biti najbolji, on to i ostvari, kaže nekadašnji Dinamov trener Josip Kuže bez ustezanja dao je deset bodova Bayernovu napadaču Mariju Mandžukiću.

– Mario je apsolutno bio najbolji hrvatski nogometaš u ovoj godini. On je na Europskom prvenstvu bio najbolji, čak i najefektniji igrač naše reprezentacije, a nagrada za to bio je transfer u Bayern – kazao je Josip Kuže.

Sličnu godinu imao je Evertonov napadač Nikica Jelavić, a vrlo visoko kod Kužea kotira i Vedran Ćorluka. U sezoni 2005./2006. Vedran je bio Kužeov igrač u Dinamu, već tada je trener plavih govorio da je "Ćorluka toliko moćan da može čuvati Ibrahimovića".

– Vedran je poseban igrač, oduvijek sam to znao. Igrao je na EP-u odlično i zato sam ga ovdje uvrstio. Znate, Ćorluka je specifičan tip igrača, njegova raspoloženja variraju, ali on kada odluči da će biti najbolji, to i ostvari. Vedran Ćorluka mnogo znači hrvatskoj reprezentaciji – dodao je Kuže.

Fantastični Badelj

Milan Badelj iskočio je prije prošlogodišnjega laureata Luke Modrića, također Kužeova bivšega igrača.

– Transfer u Real velika je stvar, no Luka ove godine nije imao takav kontinuitet kao Mandžukić. Milanu sva priznanja za doprinos Dinamu, gurnuo sam ga visoko na popis da ga još više motiviram. Zato je ispred Luke, koji je već dokazana klasa. Badelj je bio vrlo značajan za Dinamov plasman u Ligu prvaka, a praktički bez priprema fantastično se uklopio u momčad HSV-a. Badelja bih bez razmišljanja stavio u prvih 11 reprezentacije, njemu je tamo mjesto.

Darijo Srna očekivano se našao među deset najboljih igrača, a pomalo iznenađujuće Josip Kuže ugurao je još jednoga svojega ljubimca Eduarda da Silvu.

– Volim Eduarda, on je briljantan nogometaš, samo ima pomalo nesretnu sezonu. Pogrešno je misliti da on svojom kvalitetom ne pripada u tako jaku momčad kao što je Šahtar. Ne, njega su unazadile ozljede i uvjeren sam da će se vratiti u nekadašnju formu. Možda sam subjektivan, ali ovaj popis nisam mogao sastaviti bez Eduarda – kaže Kuže.

Žao mu je što među deset najboljih nije stavio više igrača iz Hrvatske lige. Ali, zašto nema Sammira, nedavno ste govorili da je genijalniji od Modrića?

– I dalje to mislim, o njemu imam zaista visoko mišljenje. Bit će za njega mjesta drugi put. Žao mi je što nema ni Šimunića, zato što nije igrao na Europskom prvenstvu, a briljantno je igrao europske utakmice za Dinamo.

Kuže iznimno cijeni i Niku Kranjčara ("imao je dosta nesreće ove godine"), Stipu Pletikosu ("bio je izvrstan na Euru"), te Gordona Schildenfelda.

– Gordon je za mene bio pravo otkriće EP-a – zaključio je Kuže.

Nakon Kovačića - Livaja

Kao najboljega mladoga igrača označio je 18-godišnjega Matea Kovačića, no kako je Dinamov vezist prošle godine već bio Večernjakova nada godine, Kuže se opredijelio za interovca Livaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije