Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE LEGENDE

Kuća slavnih Premiershipa dobila svoje prve članove

FILE PHOTO: Former France international Thierry Henry
Foto: EMMANUEL FOUDROT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
26.04.2021.
u 18:48

"Otkad znam za sebe želio sam biti profesionalni nogometaš, nositi devetku na dresu. Ovo je velika čast za mene", rekao je Shearer

Najbolji strijelac u povijesti Premier lige Alan Shearer (50) i prvi golgeter Arsenala svih vremena Thierry Henry (43) postali su prvi članovi novoformirane Kuće slavnih engleske Premier lige.

Shearer je 14 sezona igrao u Premier ligi, za Blackburn (1992–1996) i Newcastle (1996–2006), i zabio je 260 golova te je osvojio naslov prvaka Engleske s Blackburnom u sezoni 1994-95. U toj sezoni postigao je 34 pogotka.

- Otkad znam za sebe želio sam biti profesionalni nogometaš, nositi devetku na dresu. Ovo je velika čast za mene - rekao je Shearer.

Thierry Henry je najbolji golgeter Arsenala svih vremena, ali i u Premier ligi sa 175 pogodaka. U osam sezona s "topnicima" je dva puta osvojio englesko prvenstvo (2001–02, 2003–04), dok je u sezoni 2002-03. upisao 24 gola i 20 asistencija. 

 - Biti među prvom dvojicom u Kući slavnih zajedno sa Alan Shearerom je nešto vrlo posebno za mene. Kao klinac bio sam sretan kad sam dobio kopačke, a sada pričamo o Kući slavnih - izjavio je Henry. 

 Na listi kandidata za ulazak u Kuću slavnih ove godine još su 23 nogometaša, a šestorica će biti izabrani glasovima navijača, koji mogu glasati do 9. svibnja.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije