Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katarina Skroza

Kraljica fitnessa! Želim pisati recepte o slasticama

Katarina Skroza
Foto: Privatni album
29.06.2017.
u 18:40

Katarinini veliki uspjesi iznenađuju s obzirom na to da se bikini fitnessom bavi samo dvije i pol godine

Katarina Skroza u španjolskoj Cartageni obranila je naslov svjetske prvakinje u disciplini bikini model. Prvi naslov osvojila je prošle godine kada se natjecanje održalo u Kopru. Uz dva svjetska naslova Katarina je pobjednica Svjetskog kupa u Pančevu te Balkanskog prvenstva koje je održano u Kovinu.

I svi ti rezultati ne bi bili čudni da se Katarina ovim sportom ne bavi samo 2,5 godine. U tako kratko vrijeme postati dvaput svjetska prvakinja nešto je što svakako treba pohvaliti.

Rođena Šibenčanka

– Rođena sam i živim u Šibeniku. Kao mala trenirala sam ritmičko-sportsku gimnastiku – rekla je Katarina.

U Cartageni se Katarina predstavila u dva izlaza, jedan u večernjoj haljini, a drugi u bikiniju.

– Nastup u večernjim haljinama donosi 20 posto bodova, dok 80 posto bodova donosi predstavljanje u bikiniju. U mojoj disciplini poželjno je da djevojka ima izgrađene mišiće, ali da je ujedno i ženstvena. Pripreme su bile teške i naporne. Kako bi se što bolje pripremila za natjecanje, morala sam jako paziti na prehranu. Bila sam na posebnoj dijeti – rekla je Katarina koja zimi trenira šest puta tjedno, a preko ljeta treninge smanji na četiri dana. Svaki put u teretani provede sat, sati i pol.

Katarina Skroza
1/9

U početku je sama financirala odlaske na natjecanja, no Svjetsko prvenstvo u Cartageni pokrili su sponzori.

– Nažalost, od Cartagene nisam vidjela gotovo ništa. Bila sam koncentrirana na natjecanje i nisam imala vremena za obilazak grada. Uostalom, nisam došla na izlet – istaknula je.

Iskušala je Katarina i zumbu, pilates, aerobik, rekreativno je tada znala zaviriti i u teretanu koja je na kraju i prevagnula. Ive Vukšić, proslavljeni šibenski bodibilder, Katarini je već nakon nekoliko treninga u teretani Veni Gym predložio da ode na natjecanje.
– Ostala sam na prvu iznenađena, ali sam ubrzo pomislila zašto ne jer ja to u biti i mogu i želim.

Sjeća se prvog natjecanja:

– Prvo je bilo najteže zato što me trema oprala, prije, ne na samom natjecanju, jer nisam znala što me čeka, kako ću se ponašati, kako ću napraviti taj posing, za to sam se morala snaći sama, naučiti ga. Morala sam nabaviti kupaći kostim koji je popriličan izdatak, pa cipele. Haljinu sam posudila od prijateljice – kaže Katarina.


Već tri godine radi kao stručna savjetnica u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Volim putovati

– Na poslu svi znaju kakvim se sportom bavim. U početku su malo vrtjeli glavama, a sada su ponosni na moje rezultate. Kada idem na nekakvo duže putovanje, onda moram uzeti godišnji odmor. To i nije problem jer, kako živim u Šibeniku, što se tiče ljeta, mogu se kupati svaki dan poslije posla. Hvala Bogu, imam dosta mora na lijevu i desnu stranu – istaknula je Katarina.

U slobodno vrijeme voli dosta čitati.

– Volim čitati literaturu vezanu uz vježbanje. To me jako zanima. Volim učiti o svom sportu. Hobi su mi slastice. Volim raditi razne kolače bez šećera. Specijalitet mi je cheesecake. Razmišljam da jednog dana napišem knjigu recepata slastica za one koje koji se bave fitnessom – istaknula je dvostruka svjetska prvakinja.

Komentara 3

SC
schwertransport
21:16 29.06.2017.

koji je ovaj momak

Avatar Papatest
Papatest
11:39 30.06.2017.

Samo ti prepisuj recepte radile su to mnoge prije tebe,Doležal,Pišek i slične "majstorice" u kuhinji

Avatar Papatest
Papatest
11:42 30.06.2017.

Pazi joj glave kao u Spužva Boba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije