Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOVI IGRAČIMA

Kraj za Medvjede: Za naslov treba novac kojeg nema

'05.03.2013., Dom sportova, Zagreb - EBEL liga, doigravanje, 5. utakmica cetvrtfinala, KHL Medvescak Zagreb - EC Red Bull Salzburg. Trener Medvescaka Marty Raymond.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
09.03.2013.
u 20:00

Postoje neki dugovi igračima, no riješit ćemo ih u idućim mjesecima. Ne riješimo li ih do početka sezone, ti se igrači sigurno neće vratiti - poručuje predsjednik Medveščaka Gojanović.

Scena pred Ledenom jutros u pola šest ujutro djelovala je pomalo nestvarno. Nakon poraza u Salzburgu (2:3) i ispadanja iz četvrtfinala EBEL-a, bus s igračima i stručnim vodstvom Medveščaka dočekalo je 300-tinjak navijača. Skandirali su svakom igraču poimence, nekima izazvali i suze na oči. Ovacije je dobio i trener Marty Raymond, koji još ne zna ostaje li i iduće sezone.

– U ugovoru imam opciju i za iduću sezonu, pa ćemo vidjeti. U ovom trenutku imam želju pokušati ponovno doći do naslova.

Uživam u Medveščaku i volio bih se vratiti. Volio bih također i da se neke stvari u klubu promijene nabolje, no ne mogu reći koje – rekao je Raymond.

A sada - borba za KHL!

Jasno je na što je trener mislio. Prije svega na kašnjenje plaća igračima, što njemu ponekad remeti atmosferu u svlačionici. Također, imao je problema i s nedisciplinom nekih igrača.

– Postoje neki dugovi igračima, no riješit ćemo ih u idućim mjesecima. Ne riješimo li ih do početka sezone, ti se igrači sigurno neće vratiti. Medveščak će svoje obveze ispuniti, a ako se dogodi KHL, onda će biti puno lakše – kaže predsjednik Medveščaka Damir Gojanović i dodaje:

– Sada ćemo intenzivirati razgovore s KHL-om, do svibnja ćemo dobiti odgovor ulazimo li već ove sezone.

U borbi Medveščaka i Red Bulla odlučile su sitnice. Jedna od tih je i Kristanovo pijanstvo uoči utakmice sezone.

– To me jako pogodilo i razočaralo. Bilo je s njim problema i prve godine, to očito nije slučajnost. Klub će dobro razmisliti hoćemo li nastaviti suradnju s njim – otkrio je Gojanović, koji zna što je nedostajalo da bi se prošao Salzburg:

– Trebao nam je ludi golman i lider poput Joela Prpića, koji bi mogao riješiti utakmicu u presudnim trenucima. Također, u play-offu se vidjela razlika zbog čega Red Bull ima budžet od sedam milijuna eura, a mi 2,5. Zbog kratke klupe naši su igrači već nakon druge utakmice izgledali kao da su ih odigrali sedam.

Odlaze Buck i Greentree

Pred predsjedništvom je puno posla, a prije svega složiti momčad za iduću sezonu.

– Volio bih odigrati još jednu sezonu za Medveščak. Vidjet ćemo što će klub reći na to. Bilo bi lijepo od Zagreba se pozdraviti s naslovom – kaže kapetan Alan Letang, dok Andy Sertich, igrač koji je odigrao sve utakmice u četiri sezone, dodaje:

– Priča s KHL-om mi se sviđa, pa ću pričekati i vidjeti što će s time biti.

No, gotovo je sigurno da će Medveščak ostati bez svoja dva najbolja igrača - Kylea Greentreeja i Brandona Bucka. Interes za njih pokazali su već brojni klubovi, a Medveščak se teško može financijski natjecati.

Na žalost, i ova je sezona pokazala da u doigravanju ipak pobjeđuju bogatije momčadi, sa širom klupom. A Medveščak novca jednostavno nema.

Ključne riječi

Komentara 4

RT
Rollo Tomasi
10:15 10.03.2013.

S besplatnim ulazicama ili ne, činjenica je da Medveščak ima više gledatelja na jednoj utakmici nego cijela naša HNL u cijelom kolu. I za razliku od njih, dečki s trude i bore. Šteta samo kaj ti naš otužni klubovi HNL-aa dobivaju takve novce za sp***nu od nogometa, dok Medveščak skuplja mrvice...

BR
BratCroat
13:47 10.03.2013.

Kratko je trajalo...

VE
velikiblekstjena
07:11 11.03.2013.

Kraj.... i to za dugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije