Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Kovačić postaje najmlađi, a Modrić Hrvat s najviše nastupa na El Clasicu!

Mateo Kovačić i Luka Modrić
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/8
21.11.2015.
u 14:00

Robert Prosinečki jedini je u povijesti u Clasicu zaigrao na obje strane.

Mateo Kovačić bi mogao postati najmlađi Hrvat u povijesti El Clasica. Hrvatski reprezentativac, te veznjak madridskog Reala ima tek 21 godinu i 199 dana, čime bi na tronu najmlađih hrvatskih sudionika velikih dvoboja između Reala i Barcelone "skinuo" - Roberta Prosinečkog.

U dugogodišnjoj povijesti samo je pet hrvatskih nogometaša osjetilo strast igranja najveće klupske utakmice svijeta. Megalomanskom spektaklu Real Madrida i Barcelone. To je za sada pošlo za rukom tek Robertu Prosinečkom, Davoru Šukeru, Robertu Jarniju, Luki Modriću i Ivanu Rakitiću.

Robert Prosinečki jedini je u povijesti u Clasicu zaigrao na obje strane. Davor Šuker, Robert Jarni i Luka Modrić u tim su dvobojima branili boje kraljevskog kluba, dok Ivan Rakitić već drugu sezonu brani čast ponosa Katalonije. No, idemo redom. No, Luka Modrić danas pak može postati Hrvat s najviše nastupa na El Clasicu. On i Robert Prosinečki za sada su osam puta zaigrali u ovom dvoboju, Davor Šuker je u dvobojima Real Madrida i Barcelone nastupio sedam puta. Robert Jarni i Ivan Rakitić iza sebe imaju tek po dva El Clasica.

1. Robert Prosinečki (22 godine i 280 dana)

Današnji izbornik Azerbajdžana i dalje je najmlađi Hrvat koji je ikada nastupio na Clasicu. Robertu Prosinečkom to je pošlo za rukom 19. listopada 1991. godine kada je imao 22 godine i 280 dana. A Veliki Žuti zauvijek će pamtiti taj debi. Naime, Prosinečki je tada u veznoj liniji Barcelone zaigrao uz Hagija, Michela i Millu, te odmah zabio iz slobodnog udarca. Na konačnih 1:1 tada je izjednačio Ronald Koeman.

Robert Prosinečki te je sezone imao velikih problema s ozljedama mišića, morao se podvrgnuti i strogim dijetama, pa je na kraju upisao samo tri nastupa za kraljevski klub.

2. Ivan Rakitić (26 godina, 229 dana)

Ivan Rakitić jedini je, za sada, porazom debitirao u velikom Clasicu. Barcelona je 25. listopada 2014. godine gostovala na Santiago Berabeuu, te unatoč ranom vodstvu (pogodak Neymara) izgubila sa 3:1. Madriđane su do pobjede odveli Ronaldo, Pepe i Benzema, a bila je to ujedno i prva klupska pobjeda Luke Modrića nad reprezentativnim suigračem. Ivan Rakitić tada se na travnjaku našao od 60. minute, kada je zamijenio Xavija.

>> Ostatak pročitajte na Goal.com

>> Igrači Reala već smjenjuju 'nevoljenog' Rafu Beniteza

Komentara 1

HH
helgin@hogar
18:11 21.11.2015.

da imam real, ne bi ni jedan zaigrali za real! ali nemam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije