Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova biološka bomba

Korona je tako stigla i u Hrvatsku, ali još nije bilo upozorenja: 'To je bila pogreška'

Liverpool - Atletico, koronavirus
Foto: Reuters/PA/PIXSELL
1/6
21.04.2020.
u 13:31

Na Otok je stiglo tri tisuće navijača, a engleske i španjolske zdravstvene organizacije tu utakmicu označuju kao još jednu biološku bombu

U samo nekoliko tjedana krajem veljače i početkom  ožujka koronavirus se proširio cijelom Europom. Mnogi su utakmicu Lige prvaka Atalanta - Valencia (4:1) igrane u Milanu istaknuli kao biološku bomba, koja je uzrokovala brzo širenje zaraze. 

Dvoboj se 19. veljače umjesto u Bergamu igrao u Milanu, a na stadionu San Siro bilo je 40.000 navijača. Samo nekoliko dana kasnije pandemija je buknula na sjeveru Italije i u Španjolskoj. 

>> Na drive-in testiranje na koronavirus možete doći automobilom, taksijem, pa čak i pješke

Gradonačelnik Bergama Giorgio Gori smatra da je ta utakmica, na kojoj je bio i mladić koji je virus donio u Hrvatsku.

Sada se javio i prvi čovjek Madrida José Luis Martínez-Almeida koji je istaknuo kako je dvoboj LP-a između Liverpoola i Atletica igran 11. ožujka na Anfieldu također pridonio širenju virusa.

Kritizirao je odluku kojom je Atleticovim navijačima dozvoljeno putovanje u Liverpool.

Na Otok je stiglo tri tisuće navijača, a engleske i španjolske zdravstvene organizacije tu utakmicu označuju kao još jednu biološku bombu.

- To je bila pogreška, navijači nisu smjeli putovati u Englesku. Trebalo je razmisliti i bolje reagirati - rekao je gradonačelnik Madrida. 

Dosad je u Španjolskoj zabilježeno 204.178 zaraženih, a preminulo je 21.282 osobe. Ujedinjeno Kraljevstvo evidentiralo je 124.743 zaraženih, a umrlo je 16.509 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefj
13:35 21.04.2020.

Sada se traže krivci, ovo podsjeća na progon sezmiologa nakon potresa u Italiji... Baš je taj jedan koji je bio na toj utakmici kriv za virus u Hrvatskoj - vratio se u Zagreb, a onda imamo bum virusa u Istri. Joj, koje gluposti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije