Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELI PROŠLI

Kopić otkrio što je o Hajduku spoznao u zadnjih 48 sati

Željko Kopić Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
03.08.2018.
u 08:49

- Ovaj gol posvećujem pokojnom djedu Ivanu Grozdaniću koji je rođen 12.12, a pošto je taj broj bi zauzet, čim je otišao Tičinović prigrabio sam 24 - otkrio je Jurić.

Lakše nego se očekivalo prošao je Hajduk gostovanje u Sofiji i slavio 3:2 u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europske lige. Zaista, činilo se da Bugari imaju iz čega zaprijetiti, posebice što su u prvoj utakmici izgubili samo 0:1, a stvorili su nekoliko sjajnih prigoda.

Jurić: Pogodak za djeda

Bitno oslabljenoj momčadi Željka Kopića, kompoziciju je poremetila i rana ozljeda Dina Beširovića. Ispostavilo se da je ulazak Stanka Jurića bila itekako sretna okolnost. Jer, ovaj je debitant zabio za vodstvo Hajduka u 24. minuti.

Dečko je ove zime iz Dugopolja stigao na Poljud. Zanimljivo, s brojem 24 zabio je u 24. minuti.

- To mi je najdraži broj. Ovaj gol posvećujem pokojnom djedu Ivanu Grozdaniću koji je rođen 12.12, a pošto je taj broj bi zauzet, čim je otišao Tičinović prigrabio sam 24. U glavi mi je bilo samo da se što prije obučen, nisam bio namjestio štucne jer sam se želio što prije spremiti i ući u igru - otkrio je Stanko Jurić.

Nije očekivao da će igrati u Sofiji.

- Nisam očekivao, ali bio sam spreman. Puno mi je pomoglo ono što sam odradio s B momčadi, želio bih zahvaliti trenerima Oreščaninu i Rosandi.

>> Pogledajte i kako Lovren dvogledom traži Vrsaljka

Hajdukov trener Željko Kopić, naravno, bio je zadovoljan njegovom izvedbom.

- Stanko mi je cijelo vrijeme bio u primislima i stalno imam osjećaj da svojim radom i kvalitetom zaslužuje priliku. Ono što se Dinu dogodilo je samo jedna od situacija koje nam se događaju, ali iz toga moramo izaći jači. Želim reći da je i Ljubić u jednoj situaciji odreagirao fantastično i dao svoj doprinos pobjedi - kazao je Hajdukov trener Željko Kopić.

Već tada je bilo jasno da Bugari nisu u stanju bitno promijeniti stvari. Bio je to dan Mije Caktaša koji je zabio dvaput.

- Trenutačno se malo borimo sami sa sobom, imamo određeni manjak samopouzdanja zbog čega se događaju pogreške koje se ne bi trebale dogoditi. Međutim na kraju smo zasluženo pobijedili i prošli dalje. Znali smo da smo bolja ekipa, samo je to trebalo pokazati na terenu. Psihički nije bilo lako nakon poraza u Osijeku, ali uspjeli smo se dignuti i pokazati da možemo bolje - kazao je Caktaš.

A o njegovoj izvedbi Kopić kaže:

- Očito je da se Mijo trudi i pokušava, dao je veliki trkački doprinos. Ona je situacija kod jedanaesterca bila neoprezna, sami sebi smo zakomplicirali život pogreškama koje moramo svesti na najmanju moguću mjeru - ističe Kopić.

Pod pritiskom su bili mnogi Hajdukovi igrači, posebice taj mladi vratar Marin Ljubić koji je spletom okolnosti upao u udarnu postavu u jednoj važnoj europskoj utakmici. I odlično je reagirao.

Jasno je stoga da je lakše bilo i Kopiću nakon pobjede u Sofiji.

- U zadnjih 48 sati sam dodatno spoznao neke stvari oko Hajduka i bilo mi je izuzetno stalo da ostvarimo prolaz, da vratimo mentalnu stabilnost.

A sada čekaju Rumunje

Novinare je zanimalo što je to konkretno spoznao Hajdukov trener.

- Onaj pritisak o kojemu pričamo, kojega Hajduk nosi. U datom trenutku se nitko ne bavi jako lošim terenom na Poljudu, problemom sa suđenjem u Osijeku koje je usmjerilo utakmicu, nego se jednostavno traži stalno rezultat, te je ova utakmica nosila puno što se tiče energije i svega onoga što Hajduk zaslužuje. Ovo je bila jedna od zahtjevnijih utakmica i u končanici sam sretan što smo izborili prolazak - ističe Kopić.

Bijeli sada mirno mogu iščekivati ogled 3. pretkola Europske lige u kojem će snage odmjeriti sa Steauom koja je u dvije utakmice bila bolja od Rudara iz Velenja (2:0 i 4:0).

Komentara 8

Avatar southman
southman
09:04 03.08.2018.

Kopiću travnjak ti ide u prilog protiv Steaue ! Na ono oranici ćete se sigurno bolje snaći i ako bude i malo sreće možda i pobijediti. A onda je u drugoj utakmici sve moguće.

DH
dalibor.hren
10:02 03.08.2018.

Sad, kad nema Mamića, za četvorku u Osijeku je kriv sudac!? Tko će biti kriv poslije Steaue? Što se travnjaka tiče, kmečanje se nastavlja iz godine u godinu, poslije Ultre!

KR
kruti221
08:52 03.08.2018.

kaj je otkrio, da mijenjaju ime u fk orjuna????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije