Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRADILI TRENING

Kolarov: Pritisci s tribina? Znate da navijači ne mogu dati gol...

Srbi trening Maksimir (1)
Jurica Galoić/Pixsell
Autori: Srđan Hebar, av/VLM
21.03.2013.
u 19:28

– Na terenu, kada počne utakmica, malo tko od igrača čuje navijače, ne pratimo što se događa na tribinama – kaže Ivanović

Pomirljive poruke, bez napumpavanja atmosfere i nepotrebnog junačenja, odaslali su srpski reprezentativci 24 sata prije utakmice u Maksimiru. "Dupli pas" pred novinarima uoči treninga odradio je dvojac iz Engleske, Chelseajev Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov iz Manchester Cityja.

- Lijepo je biti pred ovoliko kamera. U prethodnih par dana bili smo izolirani, stalno okruženi informacijama. Razmišljali smo samo o Maksimiru. Spremni smo za ovo što nas čeka. Dolazak u Zagreb prošao je u redu, očekivano - kazao je Ivanović.

Srpske reprezentativce, prema mišljenjima nekih, u petak navečer hrvatski navijači mogli bi dočekati neugodnim i uvredljivim povicima, no ne brinu.

- Navijači dosad još nisu dali gol, znate to. Ne možemo promijeniti prošlost, ali kao igrači možemo pokazati ferplej. Ostale stvari me ne zanimaju - istaknuo je Kolarov.

I Srbi su se, izgleda, psihički pripremili na tenzije koje nosi utakmica.

-  Igrači ne mogu promijeniti mnogo toga, mi ćemo svojim odnosom pokušati što bolje utjecati na atmosferu. Na terenu, kada počne utakmica, malo tko od igrača čuje navijače, ne pratimo što se događa na tribinama. Svatko onda ima svoj posao. Nadamo se da će sve biti sve u redu - dodao je Ivanović koji žali što ipak nisu imali otvoren trening na Maksimiru.

Podsjetimo, nakon što je srpski izbornik izrazio želju da bude omogućen pristup svima zainteresiranima, iz HNS-a stopirali su to iz sigurnosnih razloga.

- Bilo bi super da su navijači došli, bilo bi to pozitivno, jer bi nas to pripremilo na samu atmosferu. Vidjeli smo to kao svoju pozitivnu stranu. U utakmici će biti iznenađenja, u nogometu je teško sve pripremiti unaprijed, ali to je ono što nosi draž. S naše strane, nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo iznenaditi - rekao je Ivanović.

Najveća prednost protivničkih tabora, po njegovom mišljenju, motiv je za dokazivanjem.

- Ovakva utakmica nosi nešto potpuno novo i neočekivano. Razlika na tablici, bodovima, kvaliteti i ostalo zaboravlja se kad počne utakmica. Mi imamo mladost, polet, ogromnu želju za dokazivanjem. U kvalifikacije smo krenuli kao potpuno nova mlada momčad. Imamo želju stvoriti veliku momčad - istaknuo je Ivanović, a u istom tonu nadovezao se i Kolarov.

- Kad su ovakvi derbiji, nije bitno tko je bolji ili lošiji. Znamo našu snagu i nadamo se da će to pokazati na terenu.

Igor Štimac rekao je da ima igrače koji svaki vikend igraju u velikim momčadima, a mnogim igračima Srbije bit će to vatreno krštenje na ovakvoj sceni. "Orlove" to pretjerano ne dira.

- Nitko nije igrao od nas utakmice ovakvog tipa, u tome smo svi jednaki - naglasio je Ivanović dok Kolarov demantira Štimčevu izjavu.

-  Ne bi se složio s time da Hrvati imaju više igrača u velikim klubovima. Matematika je jednostavna, lako se izračuna tko je igra.

Usporedili su srpski reprezentativci ovaj susret s onim iz 1999.

- Kvalitetni igrači igrali su 1999. godine, bio je to derbi u čitavoj Europi. Ta je utakmica odlučivala mnogo. Danas? Samo su rivali isti, sve je ostalo drukčije. Sve to pada u vodu tog trenutka kad krene utakmica. Za nas je važno da smo svi zdravi i spremni - naglasio je Ivanović.

- Gledao sam utakmice na Marakani i Zagrebu... Bilo je pozitivno - smatra Kolarov.

>> Sve o utakmici Hrvatske i Srbije pratite u našem specijalu!

Komentara 1

Avatar luigi_LI
luigi_LI
08:40 22.03.2013.

Da Kolarov, istina da pubika ne može dati gol... Može puno više od toga, to ti je ono kad te ponese pa imaš nadljudsku snagu... osjetio sam to pa znam!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije