Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA U HAJDUKU

Kolaps na Poljudu: 'Što su postigli smjenom Jakobušića? Pa jasno je gdje je sve krenulo naopako...'

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
15.04.2024.
u 08:29

- Evidentno je da je Hajduk u padu. Zabrinjava me energija koju igrači pokazuju, bez obzira što nije bilo publike. Hajduku nedostaje energije. Igrao sam puno puta protiv Hajduka, možda nisu uvijek imali kvalitetu, ali barem su trčali i bacali se na glavu - rekao je Vedran Ješe

Zanimljivo je bilo i 30. kolo HNL-a u kojem su vodeći klubovi na ljestvici upisali nove pobjede. Dok je Rijeka s 2:0 na gostovanju pobijedila Istru 1961, a Dinamo istim rezultatom bio bolji od Gorice, nogometaši Hajduka upisali su novi, već deveti ovosezonski prvenstveni poraz, a četvrti uzastopce. Izabranici novog trenera Jure Ivankovića na Poljudu su izgubili od Osijeka s 2:1. Nakon poraza od Lokomotive, Dinama i Rijeke, za Splićane je ovo novi bolan udarac u sada potpuno izgubljenoj sezoni. Hajduk sada ima 13 bodova manje od Rijeke i osam manje od Dinama, a iz utrke za naslov prvaka izbacile su ga i kladionice, pa tako više nije u ponudi na tečajnim listama.

O katastrofi u Hajduku ovih smo dana i mi pisali brojne tekstove. U tjednu iza nas s mjesta predsjednika smijenjen je Lukša Jakobušić, glavni trener više nije Mislav Karoglan, a na kraju sezone iz kluba odlazi i sportski direktor Mindaugas Nikoličius. To znači da je pred klubom s Poljuda novo razdoblje neizvjesnosti. Sve je to u nedjeljnoj HTV-ovoj emisiji stadion komentirao stručni analitičar i nekadašnji nogometaš Vedran Ješe.

- Nisam očekivao da će doći do ovoga nakon što je Hajduk na zimu imao takvu prednost, atmosferu i podlogu s igračima. Sve je krenulo naopako nakon zimskih priprema. Vidimo da se igrači isti, ali su izvan forme. Izgubili su ključne utakmice, ušla je nervoza, pojavio se pritisak... Nije lako igrati u Hajduku. Iznenađujuće, 40-ak godina nisu imali pet poraza zaredom u službenim utakmicama. Ali eto, dogodilo se i to - rekao je Ješe.

Odluku o smjeni Jakobušića nazvao je lošom.

- Ne znam što su ovime postigli pošto nemaju kandidata spremnog za uskočiti. Čudno je da su smijenjeni svi vladajući ljudi u klubu, tko god dođe imat će probleme jer neće biti bivše Uprave. Dosta je tu stvari koje se trebaju prenijeti na kvalitetan način i pomoći u tranziciji. Smjena Jakobušića mi je veliko iznenađenje, mislim da je napravio dobar posao u Hajduku. Dovodio je zvijezde, podigao je klub na višu razinu, financijski je podigao klub, vrijednost igrača na Transfermarktu, osvojio dva trofeja, prodao dva mlada igrača - rekao je Ješe pa dodao:

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
1/58

- Meni je bilo iznenađenje. Kada nema rezultata, uglavnom se smjenjuju treneri i sportski direktori. Neuobičajeno je smijeniti predsjednika kluba prije kraja prvenstva. U Hajduku je od 2005. smijenjeno mislim 57 trenera, predsjednika i sportskih direktora. To je velik broj za klub koji misli dugoročno. Svatko od njih ima svoje misli, želje i zahtjeve, teško je to ukomponirati ako stalno mijenjaš - podvukao je.

Neki igrači, kazao je za kraj tog dijela izlaganja, ne zaslužuju igrati za Hajduk.

- Evidentno je da je Hajduk u padu. Zabrinjava me energija koju igrači pokazuju, bez obzira što nije bilo publike. Hajduku nedostaje energije. Igrao sam puno puta protiv Hajduka, možda nisu uvijek imali kvalitetu, ali barem su trčali i bacali se na glavu. Nosila ih je publika i zaslužili su taj dres. Ovi neki igrači zbilja ne zaslužuju igrati u Hajduku - zaključio je Ješe.

Ključne riječi

Komentara 1

JU
JurekJuric
13:44 15.04.2024.

Ma opet će biti sve isto...Nikad oni nece doći pameti...Promijenit će oni sve i kad krenu u novu sezonu opet bahatluk i euforija uostalom kao i uvijek...I opet flop... Ma to je takav jugomentalitet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije