Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik MOO-a

'Kobe Bryant je bio istinski olimpijski prvak'

Kobe Bryant
Foto: Reuters/DPA/PIXSELL
1/6
28.01.2020.
u 00:18

Nakon što se povukao iz igre koju je toliko volio, nastavio je podržavati olimpijski pokret i bio inspiracija za Olimpijske igre LA 2028.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach izrazio je sućut obitelji Kobea Bryanta koji je u nedjelju poginuo u padu helikoptera poručivši kako je jedan od najboljih košarkaša svih vremena bio "izvanredni i istinski olimpijski prvak".

- Kobe je bio istinski olimpijski prvak, prihvatio je moć sporta da promijeni život ljudi - rekao je Bach dodavši:

>> Galerija: Ovako izgledaju naslovnice svjetskih novina nakon tragične smrti Kobea Bryanta

Kobe Bryant
1/7

- Nakon što se povukao iz igre koju je toliko volio, nastavio je podržavati olimpijski pokret i bio inspiracija za Olimpijske igre LA 2028.

Legendarni NBA košarkaš je u dresu američke reprezentacije osvojio dvije zlatne olimpijske medalje - 2008. u Pekingu i četiri godine kasnije u Londonu.

Bryant je radio i na kandidaturi Los Angelesa za domaćina Olimpijskih igara, grada u kojem je s Lakersioma osvojio pet naslova prvaka NBA lige.

- Svima će nam nedostajati njegova energija i njegova skromna priroda - rekao je Bach.

- Naše misli su s njegovom obitelji i prijateljima, kao i svim ostalim žrtvama - dodao je predsjednik MOO-a.

Jedan od košarkaških velikana poginuo je u nedjelju u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, zajedno sa svojom 13-godišnja kćerkom Giannom te sedam putnika i posade helikoptera.

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije