Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrebni pravi potezi

Kek i Mišković nisu problem. Neki bi odmah potpisali da ih dobiju

Kek i Mišković
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
03.11.2017.
u 08:51

Matjaž Kek: Utučen sam... Rijeka sada treba brzu odluku!

Rijeka je došla do zida. Oproštaj od snova o proljeću najmanji je problem. Ova momčad ne može preko te ograde. Otkako je Miškovića i Keka Rijeka nije bila u takvoj krizi, rezultatskoj prije nego upravljačkoj. Najlakše bi bilo sad cipelariti prebijenog.

Nakon kraha protiv Austrije (1:4) u odličnoj atmosferi Rijekin predsjednik bio je utučen. Trener je teško cijedio riječi. U zraku je na Rujevici visilo pitanje „hoće li sada dati neopozivu ostavku“. Pružio je ruku Finku, dao izjavu, vratio se na teren i krenuo pozdravljati tribine. Jednu po jednu. Bio je to naklon publici kakvu ima zaista malo klubova u ovom dijelu Europe.

Ovacije navijača

Na 1:4, u trenucima kad je samo vratar Prskalo spašavao od još goreg potopa, nekoliko je gledatelja sa „svečane tribine“ krenulo prema izlazu. Na to je Armada krenula u pjesmu i pridružio joj se cijeli stadion. To jest, svi koji su ostali na njemu. Igrači su nakon svega nosili u rukama dresove i predavali ih najvjernijima.

Kek i Mišković
1/24

- Utučen sam. Tako razočarati ljude... Imali smo fantastičnu podršku navijača, a mi ih nismo nagradili. Ma nemam što filozofirati, previše je pogrešaka bilo. Svi smo bili loši, počevši od mene. Izdvajati bilo kojeg pojedinca i kriviti, nema smisla. Naša je kriza duboka. I trebat će puno pameti da se izađe iz toga – započeo je Kek.

Pozdravljali ste publiku, znači li to nešto?

- Zaslužili su. Toliko su željeli, bili pozitivni, ni kod 1:4 nisu stali. Tu se vidjelo tko je srcem za Rijeku.

Nije problem bila želja igrača...

- Ma kakva želja. Pamet nam je falila. Silna želja pretvorila se u nervozu. Vidite kako se u 14 dana sve okrene. Ajde, recimo da je isključenje bilo prestrogo. Ali dogodilo se kao posljedica nervoza kod igrača kod kojeg već duže postoji nervoza. Treba nam razgovor, dobra analiza, objektivna. I treba povući brzo poteze, preuzeti odgovornost, ali trijezno i razumno.

Je li ovo najgori poraz u četiri i pol godine?

- Najupečatljiviji. Bilo je lošijih utakmica. Koliko smo dobrog napravili svih ovih godina, toliko je sada loše. Odluka koja će vratiti Rijeku u pozitivu nam treba što prije, za tri dana čeka je nova teška utakmica protiv Lokomotive. Znaju se u ovakvim situacijama i hijerarhija i odgovornost. Trener odgovara – govorio je Kek i zvučao kao čovjek koji neće više nuditi ostavku, ali na otkaz ne bi dao nijednu riječ primjedbe klubu.

Samo, tko će potpisati taj otkaz? Tko može reći „s Kekom se više ne može“ ni pola godine nakon što je potpisao najveći uspjeh u povijesti kluba.

Dugi noćni razgovori

- Ma jasno je sve. Kad dva igrača podbace, možeš govoriti ovo i ono, ali kad podbaci 14 igrača... Previše smo fokusirani svi na pojedince, a zaboravili smo na cjelinu. Ali da ne bih samo ja pametovao, neka drugi kažu.

Rijekino vodstvo povuklo se nakon svih obaveza u mračnu noć. Uslijedili su dugi razgovori. A kakav je glas naroda, navijača? Nijednu riječ nismo čuli na teret trenera Keka, jedva i pokoji zvižduk u 90 groznih minuta na račun cijele momčadi.

Tu i tamo netko na tribini zarogobori protiv uprave, ali to je jako daleko od nekog posebnog nezadovoljstva. Uostalom, ima li netko bolje rješenje od Keka? Ili Miškovića?

Ne stoji se baš u redu. No, da su aktualnom prvaku potrebni pravi potezi, nema sumnje. E sad, je li to poveća transfer lista? Je li to prilika da se podvuče crta i krene s nekim klincima iz vlastitog pogona, gladnima pobjeda? To mogu procijeniti samo ljudi koji dovršavaju najveću godinu u povijesti kluba. Jedno je sigurno – Kek i Mišković nisu problem. Neki bi odmah potpisali da ih dobiju.

Komentara 10

VA
valentin2017
09:05 03.11.2017.

Nije prošlo puno vremena a počelo je po onoj :Tko bi gori, sad je doli! Smijali ste se Dinamu kad je u studenome i prosincu igrao loše. Šta mislite što je bio tome razlog? Isti igrači, isti protivnici, a odjednom ne ide kako treba. Mislim da bi bilo najbolje da se i drugi klubovi iz Lijepe naše plasiraju u grupno natjecanje pa da vide što znači smijati se i omalovažavati drugoga, kriviti sve i svakoga, a zatvarati oči pred stvarnim problemima. Nevjerujem da Rijeka moža iz tih ralja, ali im od srca to želimo. Konačno zašto ne. Naš je Dinamo bio taj koji je stvorio najvećim dijelom ovu i ovakvu Rijeku.

Avatar zagorac2
zagorac2
09:40 03.11.2017.

postovana gospodo ipak bi trebali shvatit da je u Hrvatskoj uvjek najveci klub bio Dinamo a iza njega Hajduk i sve ostalo je samo fantazija ili ko ovaj put Rijeka kojoj je dinamo dozvoljil da budu prvaci jer Hajduk je postal jos gore nego je bio u jugi ali jedini derbi bez razlike kaj ce ti trecerazredni novinarceki pisat je Dinamo i filijala beograda Hajduk i niko vise i to kaj je rijeka osvojila pravenstvo je bio poklon Mamica samo da ne napadaju Dinamo a da je Jajduk bio dovoljno dobar Mamic bi im dao pravenstvo i shvatite konacno da jedini klub koji je velik je Dinamo a iza njega filijala Beograda Hajduk a sve ostalo je sirotinja koja ovisi o prohtjevima i volji Dinama jedinog pravog Hrvatskog nogometnog kluba

ED
europski dinamo
09:26 03.11.2017.

Ako hoćete u 2.hnl krenite sa svojim klincima jer vam škola nije izbacila igrača od Močinića. Klub kao Rijeka ne može dugoročno funkcionirati na ovakvoj razini jer nema svoje igrače kao npr. Dinamo. osim naravno ako netko konstantno upumpava novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije