Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Debakl Rijeke! Kekova družina bez pravog frajera sve dalje od proljeća

Debakl Rijeke! Kekova družina bez pravog frajera sve dalje od proljeća
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
02.11.2017. u 20:52

Dno krize ipak se ne nazire, Rijeka je zašla u duboki ponor. Nakon ranog posrtanja u prvenstvu i sve izvjesnije predaje krune, uslijedio je i europski pokop kojeg je režirao mladi Prokop. U 4. kolu Europske lige Rijeka je na Rujevici doživjela pravi debakl protiv bečke Austrije (1:4).

Prošla je sezona bila za pamćenje, ova je sve bliže onoj „za zaborav“, a crni listopad prelio se i na početak studenog. Kako izaći iz beskrajnog tunela?

Rijeka konačno na Rujevici i konačno dobro vrijeme. Dobro se popunila riječka bonbonijera, neki lošiji rezultati u zadnje vrijeme nisu poljuljali podršku, a predsjednik Mišković dočekivao je goste na ulazu, slikao se s navijačima... Prije početka utakmice predao je dres predsjedniku udruge navijača s kvarnerskih otoka koji su bili zaslužni i za spektakularnu bakljadu na Krčkom mostu za Dan Oluje. 

Domagoj Pavičić
1/24

Zaorilo se "volim te Rijeko“, navijači su ustali i krenuo je lov na nova tri europska boda.

Kek je malo sakrio karte u najavi, Bradarić i Zuta ipak su se našli u postavi, Sluga i Elez na klupi, a od povrijeđenih jedino je Gavranović bio izvan kadra. Zanimljivo je i da je napao bez klasične devetke, ali s puno ofenzivaca. Kao Del Bosque u danima kad je vodio furiju... 

Dvaput je Gorgon imao svoj bivši klub na nišanu, i Bečani su izveli par dobrih akcija, no najveći pljesak u prvih pola sata izmamio je Kek odličnim štopanjem lopte.

Baš kao što je i najavio Rijekin trener Bečani su puno opasniji gost nego domaćin. Rijeka ih nije uspijevala jače stisnuti, a Finkovi igrači lakše su bez Maleša na terenu dolazili pred šesnaesterac no ondje ništa ozbiljnije ne bi napravili. Sve do 41. minute kad je Vešović odletio predaleko prema gore, Austrijanci su oteli loptu i u par dodavanja došli do vodstva na radost njihovih brojnih navijača koji su se smjestili na dvije tribine.

Prvo poluvrijeme bio je nastavak krize u koju je aktualni prvak upao, Acosty i Heber stalno su tražili pogrešna rješenja, Pavičić je djelovao pomalo izgubljeno bez špice ispred sebe, a predaleko od Mišića i Bradarića, linije su se rašile kao Čičkove hlače na Pantovčaku. S puno je glavobolje Kek krenuo u kabinu jer momčad mu je opet bila sterilna, a Pires je bježao kao da je onaj pravi, legendarni Francuz Robert, a ne Felipe iz Sao Paula, posuđenik iz Hoffenheima.

S lošeg na gore, tako je izgledao početak nastavka, pa su odmah ubačene zamjene, prvo Matei pa Kvržić umjesto potpuno indisponiranih Hebera i Acostyja. Trgnula se Rijeka, Austrijance je do tada jače stiskala Armada nego njih 11 na terenu. Pavičić je nakon kombinacije Gorgona i Kvržića uspio donijeti izjednačenje, a onda je Prokop opalio još jednu pljusku najvećoj Kekovoj muci ove jeseni.

 Njegova momčad jednostavno nema koncentracije, kao da živi u nekom drugom vremenu, prošloj ili budućoj sezoni. Kad se zabije, odmah se primi, a primi se na početnički način, kao da su u pitanju kadeti. Ma nije prošlo ni pola minute da se krenulo s centra a Rijeka je opet vraćena u minus, gosti su prošli po lijevoj strani obrane kao po Korzu. Minutu kasnije mogli su i dovršiti posao, Prskalo je spasio matnu situaciju.

Dvadesetogodišnji Dominik Prokop, dečko s rukometnim prezimenom, kažnjavao je nemilice momčad koja je prije samo dva tjedna osvojila Beč, a sudjelovao je u situaciji u kojoj se potvrdilo da Rijeka nije izgubila samo koncentraciju nego i živce kad ga je Mišić udario bez lopte i zasluženo zaradio crveni karton.

Ubrzo nakon toga Serbest je na još jedan odličan centaršut Holzhausera završio stvar postavivši bečkih 1:3. Točku na "i" stavio je Monschein za potpuni debakl Rijeke. Bečka Austrija pobijedila je na Rujevici s 4:1.

U drugoj utakmici skupine D AEK je kod kuće igrao s Milanom 0:0. Poredak: Milan 8, AEK 6, Austrija Beč 4, Rijeka 3.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 35

ZR
Ze Roberto u
21:41 02.11.2017.

Kako Rijeka nema frajera!!?....A što Vešović nije frajer...? Nije, nije ; on je frajer baba !!!! Takvog frajera Soudani pojede za doručak, skupa sa njegovom milevom

UV
Uvjekprotiv
20:43 02.11.2017.

Pet komada pet komada to je Rijecka nada! Kak su se smijali Dinamu!

DU
Deleted user
21:40 02.11.2017.

Očekujemo reči utehe komentatora prave hrvatine, veselog iveka, EU JANEZA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije