Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi nositelj u zagrebu

Karlović otkrio u čemu želi dostići Ivaniševića, to mu je i motiv da igra

04.02.2014., Dom sportova, Zagreb - 1. kolo 9. ATP turnira PBZ Zagreb Indoors, Daniel Brands (GER) - Ivo Karlovic (CRO). Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.02.2015.
u 08:00

Tajna moje dugovječnosti? Pazim što jedem i treniram puno, kaže Karlo.

Ivo Karlović dočekao je i to: u svojoj 36. godini bit će prvi nositelj na turniru u svom rodnom Zagrebu. U prvi trenutak pomislio je da mu se to događa prvi put u karijeri na bilo kojem turniru, no onda se ipak prisjetio Metza 2008.

– Ah, da, i tada sam bio prvi nositelj. U prvom sam kolu prošao Baghdatisa. Njega su, čini mi se, uhvatila leđa pa je morao predati. Povijest bi se mogla ponoviti, ako on prođe Androića (Ivo je slobodan u prvom kolu – op. a.), no ne želim mu nikakvu ozljedu, sada ga želim pobijediti regularnim putem – kaže Ivo.

Po igri Ćorić mi odgovara

A dobro je i da u Zagrebu nema Moye koji je tada izbacio Karlovića u drugom kolu. No, prva četvrtina ždrijeba u kojoj se nalazi Div sa Šalate iznimno je jaka.

– Turnir je nevjerojatno kvalitetan, i po imenima i po igračima koji su ovdje već igrali jako dobro. Nema laganog suparnika i uvjeren sam da će gledatelji uživati u puno dobrih mečeva.

Ako prođe drugo kolo, Karlović bi se mogao sučeliti s Bornom Ćorićem. Što misli o svom 17 godina mlađem kolegi?

– On je nevjerojatan potencijal, ima 18 godina, a već je 90. na listi. Ja ne znam jesam li u toj dobi imao jedan ATP bod, a igrao sam u raspadnutim tenisicama. Igra jako dobro i pokazao je da može dobiti i najbolje na svijetu, kao nedavno Nadala. Pred njim je velika budućnost, ali po igri mislim da mi odgovara. Ne voli moj slice, asove ne može vratiti. Ako se sretnemo u četvrtfinalu, bit će to otvoreni meč.

Na vječnoj listi majstora asova Karlović je na drugom mjestu sa 9092. Ispred njega je samo Goran Ivanišević sa 10.183. Može li ga stići i broji li Ivo uopće asove?

– Brojim ih svakako, a i čitam o tome. Goran mi još puno bježi, više od tisuću asova. Morao bih odigrati što više mečeva, barem kao i lani (64 – op. a.). Ako se to dogodi, onda bih mogao stići do 10.000 asova. Ako ne, morat ću igrati još nekoliko godina, to mi može biti dodatni motiv i produljiti mi karijeru.

Stogodišnjake obično pitaju za tajnu dugog života, Karla smo pitali u čemu je tajna njegove sportske dugovječnosti. Pilić kaže za njega da nema ni grama sala...

S Davis kupom je gotovo

– Pazim na prehranu, ne jedem ništa masno. I radim jako puno, pogotovo na tjelesnoj spremi. Ne osjećam se ništa lošije nego kad sam imao 24 godine. Eksplozivnost i brzina su mi kao prije, tako da u negativnom smislu na rezultate mogu utjecati samo ozljede i motivacija. Već godinu i nešto izbjegavam ozljede što mi se od 2009. do 2013. nije dogodilo.

Otklonio je nastup za reprezentaciju u Kraljevu, iako je igranje u Davisovu kupu preduvjet za nastup na OI...

– Nisam planirao igrati taj meč jer ću igrati turnire u Americi. Oprostio sam se već od reprezentacije, iako bih volio nastupiti na OI. Jednom me u tome spriječila bolest, drugi put ozljeda, ali igranje u Davisovu kupu iznimno je naporno, i tjelesno i mentalno. Ne bih htio riskirati neku ozljedu.

>>Kamere ulovile psovke Murrayove zaručnice, evo kako je 'uzvratila' na kritike

Komentara 1

PE
peugeot
10:32 02.02.2015.

Zato sto si igrao u "raspadnutim tenisicama" zato i jesi veliki tenisac. Ovi danasnji iako igraju u "zlatnim" na terenu se ponasaju kao pokondirene tikve. 'Ajmo care, izdrzi jos malo pa u Miami, ceka te zenica. Pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije