Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTAC PROTIV SINA

Zbog očeve karijere Dino Repeša promijenio je jedanaest škola

Jasmin Repesa sa sinom Dinom
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
05.11.2015.
u 18:45

– 
Nismo se vidjeli tri mjeseca, no družiti se možemo tek poslije utakmice – kaže Dino o ocu Jasminu.

Koliko je Cedevitina euroligaška pobjeda u Istanbulu protiv Efesa bila (ne)stvarna, uvjerit ćemo se večeras u milanskom Mediolanum Forumu (20.45), gdje hrvatski prvak igra protiv domaćeg Armanija.

Mršić mu bio "naučnik"

– Ovo je za obje momčadi utakmica "biti ili ne biti" kada je riječ o plasmanu u Top 16 i sve ćemo učiniti da pobijedimo – ističe trener milaneza Jasmin Repeša.

Ovu utakmicu bilo mu je puno lakše pripremiti nego bilo koju drugu euroligašku jer njegov će Armani igrati protiv momčadi koju je upravo on trenirao posljednje dvije godine, ali i protiv trenera (Veljko Mršić) koji se za to vrijeme uz njega doškolovao. Milanski klub otkupio je Repešu od Cedevite za 300.000 eura na računu i 100.000 eura u robama i uslugama. Da stvar bude još čudnija, Repeša će protiv sebe imati i svoga sina Dina (23) koji je u njegovu bivšem klubu pomoćnik prvog trenera.

– Da u Cedeviti nisu bili zadovoljni mojim sinom, vjerojatno ga ne bi zadržali. Ja mu mogu pomoći da dobije priliku, ali je na njemu hoće li je iskoristiti.

U toj situaciji sreća je Jaskova što je Mršić bio njegov "naučnik" pa ne mora izvlačiti informacije od sina jer može pretpostaviti što će mu nasljednik postaviti.

– Ne bih nikada doveo svoje dijete i dojučerašnjeg suradnika u takvu situaciju. Dino se mora razvijati i ljudski i trenerski na pravi način.

Hoće li se družiti sa sinom prije utakmice?

– Ne znam kakav je njegov raspored, no Dino, ali i svi ljudi iz mog bivšeg kluba, uvijek su dobrodošli. Vidjet ću kada završi utakmica postoji li volja za druženjem.

Za druženje prije utakmice planova nema ni sin Dino.

– Volio bih da sve to što se bude događalo prije utakmice ostane na profesionalnoj razini, a da se vidimo poslije. Oca nisam vidio već tri mjeseca i zaželio sam ga se.

Jesu li ga u klubu zezali oko trenerskog nastupa protiv vlastita oca?

– Ima i toga jer ovo je prvi put u povijesti Eurolige da otac igra protiv sina. Netko je u šali rekao da moram ukrasti taktiku.

Tata je puno opušteniji

Kako bi to sin mogao ukrasti taktiku od oca?

– Ha, ha, jedino da ga opustim, da mu donesem dobro crno vino, kojega je ljubitelj, pa da krenem "okolo kole pa na mala vrata". No, stari je on lisac, ne bi se dao.

A što bi se dogodilo kad bi otac nazvao sina i pitao kakva se taktika spremala na treningu Cedevite?

– Promijenili bismo temu, ako treba, i uz pomoć mame. Dakako, šalim se. Otac se u prošlosti možda i koristio svakojakim trikovima da bi uspio, no nakon 16-17 trofeja u karijeri, sada je drukčiji. Nakon što nam je svima osigurao egzistenciju, puno je opušteniji. Primijetio je to i moj klupski kolega Pozzecco, koji mu je nekad bio igrač. Recimo, Jasko prije nije dopuštao da se u napadu olako igra jedan na jednoga, tražio je da napad ide kroz sustav, a sada svojim igračima i to dopušta.

Jasko i Dino

Do ove sezone otac i sin radili su zajedno u Cedeviti. Kako to da je Dino odlučio ostati u Cedeviti, a mogao je sada živjeti s ocem u Italiji?

– U životu sam, zbog očeve trenerske karijere, promijenio 11 škola i sada mi se nije opet selilo. Čim sam rekao treneru Mršiću da želim ostati u istoj ulozi, on je bio "za", što je nakon sedam dana potvrdila i uprava kluba. Za mene to znači kontinuitet učenja trenerskog posla – kazao je Dino, koji je na Višoj trenerskoj školi postao stručni prvostupnik, a želi biti i magistar.

>> Repeša: Perasa bih zadržao kao izbornika, no pitanje je želi li on to

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije