Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vaterpolist godine

Kad je najteže, Sandro preuzima odgovornost

Sandro Sukno
Slavko Midžor/Pixsell
16.12.2010.
u 15:27

Premda je Neven Kovačević, jedan od najboljih hrvatskih trenera svih vremena, više od pet godina na privremenom radu u Iranu, vaterpolo prati iz dana u dan

A i često je u Hrvatskoj, pa je tako izbliza pratio i Europsko prvenstvo u Zagrebu i završni turnir Hrvatskoga vaterpolskog kupa u Zadru.

Vaterpolo za turiste


– Naravno da pratim, vaterpolo je moj život. Reprezentacija je napravila veliku stvar u Zagrebu, bila je odlična. Naši su igrači bili pravi kad je to bilo najpotrebnije, opravdali su ulogu favorita. Ona utakmica protiv Srbije za mene je bila prava kruna sezone. Na tom velikom uspjehu valja čestitati igračima i stožeru. Vrijedi naglasiti i publiku, ozračje uz bazen bilo je spektakularno. To je samo još jedna potvrda da je vaterpolo ljetni sport, to je pokazatelj da se mora igrati na otvorenom. Vaterpolo bi tako postao dio turističke ponude. Nema ljepše stvari nego čuti da se za vaterpolo traži ulaznica više – kazao je Kovačević.

U svom izboru Kovačević je na prvo mjesto postavio jugaša Sandra Sukna.

– Sukno je bio odličan cijelu sezonu, posebno u klupskom dijelu. Malo je na Europskom prvenstvu bio rezerviran. No, kad je bilo najteže preuzimao je odgovornost, postizao pogotke. Pred njim je velika budućnost – objasnio je Kovačević.

Iza mladog Sukna je stari lav Igor Hinić, sidraš Mladosti i reprezentacije.

Mladi, a nositelji

– O njemu i njegovu značaju suvišno je i govoriti. Kad je Hinić u igri, onda je to neka druga dimenzija, nositelj je igre reprezentacije, konstantna vrijednost – kaže Kovačević.

Treći je Petar Muslim, Splićanin koji igra u Mladosti.

– Muslim je igrač koji dolazi, znam ga od njegovih prvih dana u vaterpolu. U izboru sam prednost dao mladim igračima koji su postali nositelji igre reprezentacije – zaključio je Kovačević, na čijem su popisu još Joković, Bušlje, Dobud i Pavić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije