Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Jurić

Jurić: 'Lippi je izabrao pogrešne napadače'

Ivan Jurić
Anto Magzan
26.06.2010.
u 12:53

Bivši hrvatski reprezentativac analizirao je uzroke talijanskog sloma na SP-u.

Nastavljajući turneju s Renaultom, razgovarali smo i s bivšim hrvatskim reprezentativcem Ivanom Jurićem, koji je prije mjesec dana prestao igrati nogomet. Velik je dio karijere proveo u Italiji, pa je analizirao slom azzurra na SP-u:

– To je katastrofa! Mislim da je Lippi izabrao pogrešne napadače, Iaquinta i Gilardino su "njegovi" igrači, a nisu mu uzvratili povjerenje. A doma su ostali Cassano, Miccoli, Toni, Balotelli... Italija nije igrala loše u sredini, ali manjkala joj je oštrica u završnici.

Je li bilo pogrešno što je savez uoči SP-a objavio da izbornika Marcela Lippija nakon SP-a nasljeđuje Cesare Prandelli?

– Ma ne! Nije bio uzdrman Lippijev autoritet. Ipak je to SP, ako na njemu igrači neće dati sve od sebe, onda više ne moraju ni igrati!

Što će se sada dogoditi?

– Talijanima je taj slom možda i dobro došao. Moraju mijenjati način rada, od kadeta i juniora. Najvažnija im je bila taktička disciplina, a zanemarili su tehniku i fizičku snagu. To moraju mijenjati – kaže Jurić.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
12:11 26.06.2010.

Slovenci slavimo naše nogometne junake iako smo ispali sa World Cupa a Hrvati slave početak turistične sezone i činjenicu da na World Cupu nisu primili ni jednog gola i imali sreče da nisu trebali igralli sa Englezima..

NI
nico1234
12:28 26.06.2010.

ej janez, sada ozbiljno, odakle ti ta motivatia da stalno tu glupetas...? jel imas toliko mrznju usebi ili nemas neki ljep zivot, pa tu trosis vrjeme?

OB
-obrisani-
14:03 26.06.2010.

ja sam samo mali glupi zlovenec!! oprostite mi kaj pišem gluposti na hrvaškem forumu, ali sam jadan iskomopleksiran kaj živim v zabiti od zlovenije pa moram lečiti frustracije ovde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije