Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO DOČEKUJE ZADAR

Jurčić: Fascinantan je Ibanezov preobražaj

Ibanez Cufre
Sanjin Strukić/Pixsell
12.03.2010.
u 13:51

Pogled Krunoslava Jurčića na maksimirski teren, koji se teško može nazvati travnjakom, odavao je nemir i zabrinutost pred dolazak nogometaša Zadra.

- Za trenera čija momčad želi igrati nogomet pogled na teren nije nimalo ugodan. Međutim, morat ćemo se prilagoditi i tim uvjetima - ustvrdio je Dinamov trener posebno zabrinut jer su dijelovi terena pod vodom.

Unatoč tome, Jurčić je odlučio iskusnije igrače sačuvati za jače utakmice, tako da se nastup Robert Kovača očekuje najvjerojatnije u polufinalu Kupa protiv Hajduka. Jurčića raduje i Igor Bišćan, koji je u punom treningu s prvom momčadi.

Bez Badelja s jednim zadnjim veznim

- Protiv Zadra neće biti Badelja zbog tri žuta kartona, tako da ćemo zaigrati s jednim zadnjim veznim, Vrdoljakom - objasnio je Jurčić te rekao nekoliko riječi i o gostima:

- Igraju u sistemu 3-5-2, a očekujem da će pojačati zadnji red te da će igrati s dva zadnja vezna i jednim napadačem. Pokušat će ugroziti naša vrata preko kontra napada, što nas tjera na dodatan oprez. Morat ćemo biti strpljivi - ponudio je pobjednički recept trener modrih.

Ibanez je jako napredovao

Upitan o usporedbi Ibaneza i Jarnija, koju je napravio Zdravko Mamić, Jurčić se složio s izvršnim dopredsjednikom kluba:

- Od početka priprema do danas Lucho (Ibanezov nadimak nap.a.) je jednostavno neprepoznatljiv u potpuno pozitivnom smislu. Fasciniran sam kako je napredovao u tako kratko razdoblju u taktičkim obvezama - zaključio je Jurčić.

Zadrani dolaze oslabljeni

- Protiv Dinama nemamo imperativ osvojiti bod, ali to ne znači da u Maksimir idemo s bijelom zastavom – ističe trener nogometaša Zadra Dalibor Zebić, koji vjeruje da njegova momčad u Zagrebu danas može ponoviti dobru igru s dva posljednja gostovanja kod Dinama, kada su pali tek u završnici utakmice.

– Važno je da ne primimo brzi pogodak, kao što su ga primili Croatia Sesvete i Osijek. Što ćemo dulje držati remi, modri će biti nervozniji, no igrače sam upozorio da ćemo bod osvojiti samo ako postignemo pogodak – istaknuo je Zebić, koji u Maksimiru ne može računati na prvog strijelca Santinija i kapetana Suraća. (gši/VLM)

Susret Dinama i Zadra na rasporedu je u subotu, u 15 sati.

Ključne riječi

Komentara 1

FI
five
18:36 12.03.2010.

ajmoo zadre po pobjedu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije