Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Jurčević: Napokon idem nakon treninga kući, a ne u hotel

17.03.2018.
u 15:33

Jurčević je trener s autoritetom, tako da mu početak neće biti previše zahtjevan. Igrači će mu se dokazivati, bit će puni motiva - prognozirao je ono što Jurčevića čeka u Dinamu Miroslav Blažević

Nije novi trener Dinama Nikola Jurčević imao puno vremena ovih dana. Otkako je u ponedjeljak postao prvi strateg plave momčadi, mogao je odraditi tek nekoliko treninga, a već danas ga čeka prva utakmica, plavima u 17 sati u Maksimir dolazi Rudeš. Tih je nekoliko treninga i dana mogao malo opipati puls svlačionice i svojih igrača koji su bili zapali u krizu.

Nije pričao s Cvitanovićem

- Jurčević je trener s autoritetom, tako da mu početak neće biti previše zahtjevan. Igrači će mu se dokazivati, bit će puni motiva - prognozirao je ono što Jurčevića čeka u Dinamu Miroslav Blažević. I iskusni je lisac bio u pravu, novog trenera dočekali su motivirani igrači.

- Doista nemam ni riječi prigovora. Možda mi je zbog te njihove motiviranosti sad i teško procijeniti u kakvu su fizičkom stanju, iako ne sumnjam da je u tom segmentu sve u redu jer je bivši trener Cvitanović profesionalac i znao je pripremiti momčad. Zbog te “nabrijanosti” igrača na našim prvim treninzima dojam mi je da su i oni koji su manje igrali, Ćorić, Hajrović i Fiolić, u jako dobrom stanju - rekao je Nikola Jurčević.

- Ne, nismo se čuli, ali nije baš bilo ni vremena za nekakve razgovore. Morao sam se prvo ovdje “posložiti”, organizirati sve kako sam mislio da treba, posložiti stručni stožer, plan rada. Nakon Rudeša slijedi stanka pa će biti za sve ostalo više vremena - kaže Jurčević.

Sad je kompletirao i stručni stožer, Miljenko Rak je “šef” kondicijske pripreme i, koliko znamo, i on je zadovoljan stanjem u kojem su plavi. Posljednji se tom stožeru priključio Fabijan Komljenović, nekadašnji igrača Dinama, ali i Rijeke. Zvali su ga hrvatski Cannigia, ne zbog poroka koje je navodno imao taj igrač, već zato što je tada Komljenović iamo dužu plavu kosu i bio je vrlo brz, kao dotični Argentinac. Doduše, sad više Cannigii sliči Marko Marić koji je ostao iz Cvitanovićeva stožera kao još jedan od pomoćnika Nikole Jurčevića.

Nije novi stožer imao puno vremena slagati nekakve nove ideje za igru, sad valja prvo pregrmjeti Rudeš.

Ocjenjivat ću igrače

1/17

- Dobio sam informacije o Rudešu i sad sam gledao neke utakmice. Kao i većina naših klubova iz donjeg dijela tablice, igraju čvrsto, uz jako dobre izlasske u protunapade. Problem koji sam uočio u igri Dinama bili su upravo ti protunapadi suparnika, to moramo puno bolje zaustavljati. Prenio sam igračima na treninzima neke ideje koje imam, ali moramo i dalje nastaviti raditi. Jasno je da moramo biti brži u igri, brže okretati stranu, dolaziti sa što više igrača u završnicu - kazao je novi trener te najavio da će ozlijeđenog Benkovića vjerojatno zamijeniti Lešković, da je Soudani spreman, a kaže da ima i rješenje za zadnjeg veznog umjesto “kartoniranog” Doumbije.

Prva utakmica na klupi poslužit će mu i za bolji uvid u igrače.

- Nekad igrač na treninzima ide sjajno, ali na utakmici to ne izgleda dobro. Drugi put je potpuno obrnuto, bolji je na utakmici. I zato ću im davati pluseve i minuse za ono što budu pokazivali.

Dugo je Jurčević, od 2006. pa donedavno, nakon treninga išao u hotele, iznajmljene stanove.

- Ha-ha, nakon duljeg vremena idem s posla ravno kući. Neobično mi je, ali nije teško priviknuti se.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije