Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDAN VOZAČ

Jules Bianchi potpisao za Ferrari

Scuderia Ferrari Marlboro
Pixsell
03.12.2009.
u 15:44

Jules Bianchi, 20-godišnji francuski vozač, pojačanje je Ferrarijevog tima, no koju će točno ulogu u trofejnoj talijanskoj F1 momčadi imati, iz redova "propetog konjića" nisu željeli otkriti.

Osim prvih vozačkih opcija Fernanda Alonsa i Felipea Masse, Ferrarijeva momčad koja se natječe u Svjetskom prvenstvu Formule 1 u svojim redovima ima još Giancarla Fisichellu, Lucu Badoera i Marca Genea, a višegodišnja suradnja s Bianchijem dodatno je obogatila njihov roster.

- Ovo je prvi korak u karijeri koja bi se mogla razviti na sjajan način, no svjestan sam da je preda mnom dug put do mjesta u bolidu Formule 1 - izjavio je Bianchi koji će iskustvo sakupljati u GP2 seriji uz Britanca Sama Birda u momčadi ART team.

Bianchijev menadžer je Nicolas Todt, sin Jeana Todta, nekadašnjeg šefa Ferrarijeve momčadi i aktualnog predsjednika Međunarodne automobilističke federacije (FIA). Mlađi Todt vodi brigu i o karijeri Felipea Masse.

Inače, Julesov praujak bio je Lucien Bianchi, nekadašnji vozač u Formuli 1 koji je smrtno stradao u nesreći na pripremama za Le Mans 1969. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije