Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radićeva kocka

Joke Vranković postat će novi hrvatski izbornik!

'sport...zagreb...25.11.2007.  dvorana drazena petrovica, cibona - zeleznik, trener josip joke vrankovic,  foto: Goran Stanzl'
'Goran Stanzl'
24.11.2009.
u 19:52

Predsjednik HKS-a Danko Radić nije član Stručnog savjeta, ali zagovara Joku, vidi u njemu što drugi možda ne vide, preuzima velik rizik.

Premda sutrašnje sjednice Stručnog savjeta i Upravnog odbora još nisu održane, novi košarkaški izbornik bit će Joke Vranković (41)! Prilično neiskusan (na klupi Cibone i Širokog, skupio je 17 mjeseci staža), ali po procjenama znalaca, talentiran trener.

Sjednici Stručnog savjeta, presudnoj za iduće tri reprezentativne godine, neće nazočiti naši najbolji treneri Repeša i Spahija, ali niti kandidat za novog izbornika Dražen Anzulović. Repeša ide pregovarati o preuzimanju talijanske reprezentacije, Spahija je spriječen klupskim obvezama u Španjolskoj (da je slobodan bio bi favorit), a Anzulović ne želi nazočiti skupu na kojem će se oko njegova imena lomiti koplja. Od preostalih članova netko će predložiti Vrankovića, a preostali će ga (možda ipak ne svi) potvrditi kao prijedlog Upravnom odboru čija sjednica počinje dva i pol sata kasnije.

Predsjednik HKS-a Danko Radić nije član Stručnog savjeta, ali zagovara Joku, vidi u njemu što drugi možda ne vide, preuzima velik rizik. Možda čovjek ima dobar nos. Tako je svojedobno protežirao Spahiju (i u Ciboni i u reprezentaciji) i ovaj je postao dobar trener.

Ni Anzulovićevi zagovarači poput Ivana Sunare, premda sve rjeđi, ne odustaju. Zulu se mjesecima smatralo logičnim Repešinim nasljednikom, no (sve)utjecajni Radić u njega ne vjeruje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije