Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A NISU U PRAVU

Joe Šimunić izjavom o Gotovini razbjesnio Srbe, pljušte žestoke rekcije tamošnjih medija

Josip Šimunić i Miralem Sulejmani
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/8
10.03.2021.
u 17:24

- Kao što svi znaju tko je Franjo Tuđman ili Ante Gotovina, treba znati i tko je bio Zlatko Cico Kranjčar - rekao je Šimunić.

Legendarni vatreni Josip Šimunić dao je intervju za CroatianSports, portal hrvatskih iseljenika koji prate naš sport. U tom se razgovoru Šimunić osvrnuo na odlazak Zlatka Kranjčara.

– Tragedija je što nas je tako rano napustio. Bio sam na sprovodu, vidio sam Niku i obitelj... Nažalost, to je dio života. On je bio velikan, a mlađa generacija ne zna kakav je on bio igrač. Godine 1990., kada je Hrvatska igrala prvu utakmicu protiv SAD-a, on je bio kapetan. Bilo je to opasno razdoblje, ali on se nije bojao igrati za svoju reprezentaciju. Hrabar je to potez i svima skidam kapu za to. Puno je ljudi stajalo i čekalo da vidi kako će se stvari razviti, ali ne i on. Naravno, ne želim time nikoga osuđivati. Bio mi je trener dvije godine i mogu reći da je sjajna osoba. Napravio je sve što može za svoju obitelj, državu, grad i Dinamo. Volio bih da mlađe generacije prouče tko je on bio. Kao što svi znaju tko je Franjo Tuđman ili Ante Gotovina, treba znati i tko je bio Zlatko Cico Kranjčar - rekao je Šimunić.

Srpske medije zasmetala je posljednja rečenica u Šimunićevoj izjavi i reagirali su dosta žestoko:

Šimunić kaže da bi o Kranjčaru trebalo učiti kao o Gotovini (Alo)

SKANDALOZNA IZJAVA BIVŠEG HRVATSKOG NOGOMETAŠA! Šimunić: O njemu bi trebalo učiti mlađe generacije kao o Tuđmanu i Gotovini (Kurir)

SKANDALOZNA IZJAVA ŠIMUNIĆA! O njemu bi trebalo učiti kao o Tuđmanu i Gotovini! (Informer)

BESRAMNA IZJAVA BIVŠEG HRVATSKOG NOGOMETAŠA! Šimunić: O njemu bi trebalo učiti mlađe generacije kao o Tuđmanu i Gotovini (Novosti)

Zbog istine ćemo ovdje napomenuti da je Žalbeno vijeće Haaškog suda 2012. godine donijelo oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. 

Tada je sud odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbe za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca. Sud je Gotovinu i Markača oslobodio i zapovjedne odgovornosti.

Vijest o oslobađanju generala izazvala je tada euforiju u Hrvatskoj, ali i u našem iseljeništvu diljem svijeta.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Bolsonaro
Bolsonaro
19:03 10.03.2021.

Bilo bi lijepo da dobije grafit u Zagrebu kojim bi se ovjekovječio taj lijepi trenutak požrtvovnosti.

Avatar jeremija1
jeremija1
18:00 10.03.2021.

Joe ima srce na mjestu. Za mene je bil i ostal legenda.

KI
kizz111
19:53 10.03.2021.

legenda Joe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije