Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Everton - Sunderland 1:1

Jelavić propustio biti junak Evertona (video)

jelavić
PA/Pixsell
17.03.2012.
u 16:15

Nogometaši Evertona nisu uspjeli iskoristiti prednost domaćeg travnjaka u četvrtfinalnoj utakmici FA kupa protiv Sunderlanda. Završilo je 1:1 (1:1) i nova će se utakmica igrati u Sunderlandu.

Malo je nedostajalo pa da naš reprezentativac Nikica Jelavić postane novi junak Evertona i Goodison Parka! U 87. minuti, naime, Jelavić je imao krasnu šansu – najprije je udarac glavom Heitinge vratar Simon Mignolet obranio, lopta se odbila do Jelavića, koji je tukao sa šest-sedam metara iskosa s lijeve strane, no vratar gostiju izvanredno je blokirao i taj udarac i sjajnom obranom sačuvao mrežu i osigurao svom sastavu novu utakmicu na Stadionu svjetlosti.

Everton je bio bolji, imao je više prilika, no gostujući je vratar bio u formi i najzaslužniji je za ovaj remi. A počelo je izvrsno za Sunderland, koji je već u 12. minuti poveo. Phil Bardsley je, ni od koga ometan, snažno tukao s 25 metara i lopta je kroz šumu nogu završila Howardu iza leđa. No, samo desetak minuta kasnije, Everton je izjednačio, a Nikica Jelavić bio je u toj 23. minuti dodavač Timu Cahillu za pogodak. Baines je ubacio visoku loptu u 16-erac s lijeve strane, negdje oko bijele točke najviši je bio Jelavić i glavom uputio loptu prema vratima, a na nju je natrčao Tim Cahill i odličnom reakcijom glavom je loptu proslijedio u mrežu sa šest metara.

- Definitivno smo bili sretnija momčad i oduševljen sam što smo izborili novu utakmicu na svom stadionu. No, prednost domaćeg terena neće nam donijeti i laku utakmicu, Everton je opasan i jak – rekao je branič Sunderlanda, John O\"Shea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije