Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAZAR SAMARDŽIĆ

Jednog izgubili, drugog dobili: Mladi reprezentativac Njemačke odlučio da će igrati za Srbiju

Serie A - Udinese v Torino
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/3
25.02.2023.
u 10:42

Iako je nastupao za sve mlađe selekcije Elfa od U-16 do U-21 momčadi, veznjak Samardžić uskoro će obući dres srbijanske reprezentacije. Debitirati bi mogao već idućeg mjeseca, kada počinju kvalifikacije za Euro.

U jeku informacija da je nogometaš Liverpoola Stefan Bajčetić umjesto Srbije izabrao nacionalni dres Španjolske, stiže vijest da je mladi njemački reprezentativac Lazar Samardžić (21) odlučio kako će u budućnosti igrati za orlove. Veznjak Udinesea rođen u Berlinu prihvatio poziv izbornika Dragana Stojkovića i momčadi će se po prvi put pridružiti u ožujku za susrete protiv Litve i Crne Gore, kojima započinju ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Oko njegove promjene državljanstva oglasio se Srbijanski nogometni savez. 

- Poslije nekoliko mjeseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve s ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja, kako u predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo tako i u ostalim budućim natjecanjima, epilog pregovora da jedan od najtalentiranijih mladih igrača Europe obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod - Lazar Samardžić prihvatio je poziv izbornika Dragana Stojkovića i od ožujka će biti dio najboljeg tima Srbije - priopćili su.

Samardžić, koji je nastupao za sve mlade selekcije Elfa od U-16 do U-21, može igrati za naše susjede s obzirom na to da mu je otac bosanski Srbin iz Živinica. 

- Razgovori koje su vodili izbornik Stojković i direktor Stevan Stojanović s Lazarom Samardžićem i njegovom obitelji intenzivirani su u posljednjih nekoliko tjedana, odnosno od povratka s prijateljske utakmice u Americi. Na kraju, na opće zadovoljstvo, Samardžić je potpisao suglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni dio, odnosno da iz FIFA-e stigne odobrenje, što se očekuje u narednim danima - dodaju. 

Od 2009. godine bio u školi nogometa berlinske Herthe i u rujnu 2020. doveo ga je RB Leipzig. Kako se ondje nije naigrao, idućeg ljeta pridružuje se Udineseu, gdje se ustalio pa prema Transfermarktu danas ima 48 službenih nastupa u dresu kluba, uz šest pogodaka i pet asistencija. Isti portal vrijednost mu procjenjuje na četiri i pol milijuna eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije