Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivana Lončarek

Jedina hrvatska predstavnica u Beogradu: Mjesečno dobivam 1400 kuna...

Ivana Lončarek
Instagram
16.03.2022.
u 13:14

Na predstojećem svjetskom dvoranskom prvenstvu u beogradskoj Štark Areni Ivana Lončarek bit će jedina hrvatska predstavnica. Nastupit će u subotnjoj utrci kvalifikacija na 60 metara prepone, uz podršku dečka i obitelji s tribina. Želja joj je istrčati osobni rekord

Ivana Lončarek (31) bit će jedina hrvatska atletičarka koja će nastupiti na svjetskom dvoranskom prvenstvu u beogradskoj Štark Areni. Njezin nastup na 60 metara prepone bit će u jednom danu. Naime, u subotu, 19. ožujka trčat će kvalifikacije, a ako sve bude išlo po planu, i polufinale. U istom danu je i finale, no o tom potom.

Sve ispod polufinala neuspjeh

– Prije četiri godine izborila sam polufinale pa bi sve ispod toga za mene bilo neuspjeh. Prije četiri godine u Birminghamu sam u kvalifikacijama trčala 8.16, a u polufinalu 8.21 sekundu, i to s ozljedom zadnje lože. U međuvremenu su se rezultati poboljšali tako da sam nedavno na mitingu u Beogradu trčala 8,11 sekundi. Uz plasman u polufinale voljela bih istrčati novi osobni rekord koji trenutačno iznosi 8.06 sekundi. To je rekord iz 2017. godine – priča Ivana koja se atletikom bavi već punih 20 godina.

– Još sam u sjajnoj formi tako da još dugo neću odustati. Imam puno planova i ciljeva. Već ove godine planiram trčati na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a velika želja mi je nastup na Igrama u Parizu 2024. godine – istaknula je Ivana kojoj je ovo tek drugo svjetsko dvoransko prvenstvo.

– Trebalo je biti treće, ali se 2020. ono zbog korone nije održalo. Žao mi je što sam jedina hrvatska atletičarka na svjetskom dvoranskom prvenstvu. Očigledno je kod nas u tijeku smjena generacija. U mojoj disciplini imamo talentiranu Klaru Koščak. Ona ima 17 godina i ima puno bolje rezultate od mene u tim godinama. No njezin veliki problem su učestale ozlijede. U zadnje vrijeme baš je imala puno problema s ozljedama, a to nikako nije dobro za razvoj jedne mlade sportašice – istaknula je naša preponašica.

U Beogradu će te imati velik broj svojih navijača?

– Istina. U četvrtak me onamo vozi dečko, a u subotu dolaze mama, tata i brat. Njih su troje moji najveći kritičari i tako već dvadeset godina. Brat je čak prognozirao da bih mogla trčati prvi put u karijeri ispod osam sekundi. Je li moguće istrčati taj rezultat? Mislim da je moguće – rekla je Ivana.

Kakva je konkurencija u Beogradu?

– Ima nas 48 i ne znam po koliko će trkačica biti u kvalifikacijskim skupinama. Što se tiče Ruskinja i Bjeloruskinja, kojima je zabranjen nastup, u mojoj disciplini nijedna nije bila tako dobra pa se njihov izostanak neće osjetiti kao u nekim drugim disciplinama. Po rezultatu, prema prijavljenim atletičarkama, imam 24. vrijeme. Dakle, taman za plasman u polufinale. Inače, ima “hrpa” atletičarki koje su se rasporedile između 8.09 i 8.12 sekundi – naglasila je Lončarek.

Ove sezone nastupate za dva kluba, zagrebački Agram i ljubljanski Mass.

– Da, imam dvojnu registraciju. Trener u Agramu mi je Marko Katalinić a za Mass nastupam zbog dečka koji je Slovenac. To je inače i dogovor dvaju Saveza – priča Ivana.

Što kada se dogodi da morate nastupati u istom danu, tko ima prednost od klubova?

– Prvi su nastupi za reprezentaciju Hrvatske, onda za Agram, a tek onda na red dolaze Ljubljančani.

Dakle, živite na relaciji Zagreb Ljubljana?

– Tako nekako. Ako ništa drugo, barem su ti gradovi blizu.

Možda uskoro čujemo i svadbena zvona?

– Nikad se ne zna – uz smiješak će reći Ivana.

Mogla bi u Survivor

Kako stojite s financijama?

– Sportašica sam druge kategorije pa mjesečno dobivam 1400 kuna. Sada sam ušla u program HOO-a pa i tu nešto “kapne”. Nešto malo se zaradi i na mitinzima, a ostatak sama zaradim. Naime, imam obrt i bavim se internet marketingom. Po struci sam web-dizajner i za sada imam dva stalna klijenta koji razumiju da se profesionalno bavim atletikom i na vrijeme mi pošalju svoje želje. Nije da me nazovu i kažu da nešto mora biti gotovo od danas do sutra – istaknula je.

Gledajući TV show Survivor, dojam je da bi se tamo dobro snašli?

– Da, gledala sam malo prvu epizodu, Ima dosta bivših sportašica, trenerica fitnessa, cura koje idu u teretanu. Mislim da bih sa svojom fizičkom spremom i izdržljivošću bez problema došla do kraja – zaključila je Ivana.

>> Pogledajte i napad na autobus Dinama

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Psychlist
Psychlist
17:58 16.03.2022.

Sretno Ivana i puno uspjeha! 🙂

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
13:19 16.03.2022.

Jedina hrvatska predstavnica u Beogradu: Mjesečno dobivam 1400 kuna koliko pravi hrvat biatlonac Jakov Fak koji se spasio od balkanske bijede dobiva samo kao nadoknadu za marendu dok ponosno, veselo i zadovoljno nastupa u zelinim bojama europske i schengenske Slovenije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije