Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U JAPANSKOM KAMPU Sraz s Hrvatskom više od utakmice

Japancima je čast važnija od novca

nog-jap-txt.jpg
import
16.06.2006.
u 19:08

Sraz s Hrvatskom u Nürnbergu za Japance je više od obične utakmice. Ne samo pitanje kvalitete reprezentacije ili strateških sposobnosti njihova izbornika, nego pitanje - časti. A čast je za Japanca pokretač svega u životu.
I zato japanski reprezentativci ne traže premije za pobjedu ili ulazak u osminu finala, oni samo žele pokazati svijetu da znaju igrati nogomet i da u Njemačkoj nisu prolaznici poput Kostarikanaca ili Paragvajaca.  
Emotivni Japanci
Japanski reprezentativci jučer su imali uobičajeni program, samo što je trening pomaknut s 15 na 13 sati, a poslije tog vježbanja otputovali su autobusom u Nürnberg. Prema licima i ponašanju igrača u hotelu "Hilton", čini se da su potpuno opušteni, premda duboko u sebi svaki od njih proživljava pravu malu dramu.
Nedjelja je za njih biti ili ne biti, a Japanci to doživljavaju emotivnije od svih.
Kapetan Tsuneyasu Miyamoto, nekadašnji Kužeov igrač u Gambi Osaki, upozorava:
- To je za nas ključna utakmica i u njoj moramo biti mnogo pametniji i odgovorniji nego u susretu s Australijom. Priželjkujemo sličan rasplet, naš rani pogodak, a onda bismo se sigurno znali obraniti. Cijenimo Hrvatsku, no beskrajno vjerujemo u sebe.  

Pršo je izazov
Kada smo ga pitali kojeg hrvatskog igrača smatra najopasnijim, Miyamoto nije istrčao, već je pohvalio cijelu momčad.  
- Vidjeli smo dobro na utakmici Hrvatska - Brazil odakle dolazi najveća opasnost. Bit ćemo spremni na svaku prijetnju Hrvata.  
Miyamota i drugog srednjeg braniča Nakazawu čekaju najveća iskušenja. Nakazawa se raduje...  
- Veliki je izazov boriti se s takvim igračem kao što je Dado Pršo - kazao je stoper Yokohame.  
Utakmica s Hrvatskom posljednja je i Zicova šansa za iskupljenje pred japanskom javnošću. Mediji ga nisu štedjeli nakon lošeg vođenja utakmice s Australijom i Brazilac u nedjelju polaže popravni. Premda će ionako nakon SP-a biti bivši japanski izbornik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije