Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE RUKOMETAŠA

Jakov Gojun: Idemo kući sa samo jednim porazom, a Mađarska je s dva u četvrtfinalu

Malmo: Utakmica 2. kola drugog kruga Svjetskog prvenstva rukometaša između Hrvatske i Bahreina
Foto: "Anze Malovrh / kolektiff"
1/5
24.01.2023.
u 08:42

– Nažalost, sistem je takav i mi smo zbog jednog kiksa ispali. Problem je bio što je skupina s kojom smo se križali bila slaba kao i naša. Tamo nije bilo reprezentacije koja bi mogla iznenaditi Egipat pa da se onda napravi nekakav krug gdje bi imali novu priliku – rekao je Musa.

Jakov Gojun i Željko Musa možda su zajedno odigrali posljednju utakmicu za reprezentaciju Hrvatske na velikim natjecanjima. Zajedno su igrali još 2010. kada smo na europskom prvenstvu u Austriji osvojili srebro. Oba su se već jednom oprostila od reprezentacije pa su vraćeni prošle godine jer je velik dio igrača bio zaražen korona virusom.

Treba se mijenjati sistem

- U prvom poluvremenu igrali smo nervozno, dozvolili smo velik broj pogodaka Bahreinu. U nastavku smo se probudili, odigrali puno bolje, no i da smo pobijedili sa željenom razlikom ne bi bilo dovoljno za četvrtfinale jer je Danska svladala Egipat. Mi smo svoju priliku propustili u prvoj utakmici kada smo izgubili od Egipta. Šteta, idemo kući s jednim porazom dok primjerice Mađarska s dva poraza ide u četvrtfinale – rekao je Jakov.

Željko Musa je kao i uvijek dao sto posto, posebno u obrani.

- Što se tiče ovog svjetskog prvenstva jedan plan smo ispunili, drugi nismo. Dakle izborili smo kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, ali smo podbacili jer se nismo plasirali u četvrtfinale. Pokazalo se da smo ipak trebali imati koju jaču pripremnu utakmicu prije Egipta. Ovako, imali smo tri lakše, pa smo valjda i lagano ušli u taj susret i uvjerljivo izgubili. Nažalost, sistem je takav i mi smo zbog jednog kiksa ispali. Problem je bio što je skupina s kojom smo se križali bila slaba kao i naša. Tamo nije bilo reprezentacije koja bi mogla iznenaditi Egipat pa da se onda napravi nekakav krug gdje bi imali novu priliku – rekao je Musa.

Sada, što se tiče sistema igranja, izbačena je utakmica osmine finala koja je uvijek bila utakmica za vađenje. Ovako, nakon drugog kruga nema popravnog. Da se barem igra kao u vaterpolu – pobjednici skupina idu izravno u četvrtfinale, a drugo i trećeplasirane reprezentacije razigravaju za još četiri mjesta.

Ima vremena za analizu

- Ja se nadam ili smatram da hrvatski rukomet ne treba brinuti za budućnost. Dosta mladih dečki je odigralo ovo prvenstvo, iznijelo ovo prvenstvo, bili su fenomenalni. Ta prva utakmica protiv Egipta nas je šokirala, kao i sve vas. Dečki trebaju raditi, trebaju igrati. Ovo je vjerojatno dodatni motiv da budu bolji. Čeka nas Europsko prvenstvo u siječnju sljedeće godine, nadam se i Olimpijske igre. Nadam se da ćemo biti zdravi. Ovo je već treće prvenstvo da ne idemo u polufinale, to je činjenica i ne treba od toga bježati. No tek je završilo, ima vremena za analizu - rekao je kapetan Domagoj Duvnjak kojem su danski navijači i ovoga puta zviždali kada bi dobio loptu.

Ne mogu mu zaboraviti onaj start nad Gidselom, a osim grubljeg prekršaja za koji se Duvnjak nekoliko puta ispričao Dancu, nije se dogodilo ništa tako dramatično da bi bio nagrađen silnim zvižducima gledatelja.

Komentara 2

ZA
zagi101
13:26 24.01.2023.

taj sistem u rukometu je već godinama i mnogima je besmislen. treba ko u nogometu, prva dva idu dalje pa na ispadanje. kakvo prenošenje bodova

Avatar southman
southman
09:16 24.01.2023.

Ajde Gojun ne rise. Što niste dobili Egipat pa ste i vi mogli izgubiti dvije utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije