Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SADA - DERBI

Jakirović otkrio kakvo je stanje s Baturinom pa najavio mogući debi velikog Dinamovog pojačanja

Zagreb: Sergej Jakirović na konferenciji o utakmici Dinamo - Hajduk
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
29.03.2024.
u 10:14

- Mi uvijek idemo na pobjedu, imamo plan, vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati. Ovo je specifična utakmica, Hajduk ima svoje dobre strane - rekao je trener Dinama

Trener Dinama Sergej Jakirović prije puta u Split održao je redovnu konferenciju za medije uoči utakmice. Ovoga vikenda igra se derbi 28. kola HNL-a, na Poljudu će se sastati Hajduk i Dinamo, trenutno drugoplasirana i trećeplasirana momčad s HNL-ljestvice. I jednima i drugima zapravo, igra samo pobjeda, ne bi li se primaknuli vodećoj Rijeci koja u ovome kolu igra na gostovanju kod Rudeša u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici.

- Čeka nas jako važna utakmica, znamo što nam ona nosi. Kao i sve druge tri boda, ali tu se lomi sezona. Ostalo nam je još deset utakmica, svjesni smo koliko je važna, koliko sutra moramo biti na visokom nivou kako bismo se dobro prezentirali i uzeli tri boda. Neće biti lako, i Hajduk ima svoje planove i ciljeve, ali držimo sve u svojim nogama, moramo pokazati dobru igru i gard, odigrati hrabro i muški kako bismo ostvarili ciljeve - objasnio je Jakirović u uvodu druženja s predstavnicima medija.

Dao je potom uvid u stanje njegove momčadi uoči potencijalno najvažnije utakmice sezone.

- Dobra nam je situacija s kadrom, svi igrači koji su ostali su se regenerirali pa napravili nekoliko dobrih treninga. Baturina je trenirao, bit će u konkurenciji za utakmicu, imam još dvije dvojbe, to ćemo danas riješiti. Problem nam je što su se U-21 reprezentativci tek jučer priključili, dugo su putovali iz Portugala, svi ostali su na dispoziciji. Marko Rog je u konkurenciji, zadovoljan sam s njim, nije igrao deset mjeseci, prošao je težak put. Ide s nama u Split - dodao je trener Dinama.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Najavio je strateg plavih da na Poljud idu sa čvrstim gardom, da idu odigrati "mušku" utakmicu.

- Mi uvijek idemo na pobjedu, imamo plan, vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati. Ovo je specifična utakmica, Hajduk ima svoje dobre strane. Kad se pripremate za derbi, one utakmice prije ništa ne znači. Bit će dobra atmosfera, bit će naših navijača, mi ih uvijek čujemo. Možda su nam oni nedostajali u nekim europskim iskušenjima. Moramo biti na visokom nivou ako želimo pobijediti.

Dinamo i Hajduk u samo pet dana odigrat će dva derbija. Nakon subotnjeg okršaja u HNL-u, iduća će srijeda donijeti i dvoboj u polufinalu Kupa. Nije li to malo neobično?

- Malo je neobično, ali je tako. Gledamo samo u subotu odigrati što bolje, tek ćemo kasnije razmišljati o Kupu. Ali je malo neobično. Da, zadnji put smo u Splitu dobili za vrijeme korone, tad nije bilo publike. Tradicije su tu da se ruše - podvukao je Jakirović.

Zagreb: Sergej Jakirović na konferenciji o utakmici Dinamo - Hajduk
1/106

Naslov prvaka? Koliko bi ova utakmica mogla odlučiti?

- Psihološki puno, što se tiče remija ili poraza, imamo onda još devet utakmica. Ništa neće biti gotovo dok matemantika to ne odluči, ali psihološki će imati veliki utjecaj. Hajduk? To je pitanje za kolegu Karoglana. Suigurno će tražiti "push", imamo iskustva s njima kroz cijelu sezonu, nadam se da ćemo biti dobri, igrati svoju igru. Moramo biti hrabri s loptom u nogama, u završnici biti okomitiji, kad možemo i pucati po golu. Često smo imali dobar posjed, ali malo toga pokušali u zadnjoj trećini.

Prvi puta derbi će suditi strani suci, kako Dinamov trener gleda na to?

- Sudac kao sudac, dođe i sudi. Vjerujem da će se obje momčadi koncentrirati na igru, ne na uobičajeni folklor. Po mojim informacijama, ovaj sudac ne dopušta mahanje rukama, prigovore... U Europi se puno više igra efektivno, pušta se čvršća igra. Razgovaram s igračima o tome, uvijek analiziramo stil suca, to nam je važno u pripremi, pogotovo pred derbi.

Ključne riječi

Komentara 1

EJ
ejStef
10:47 29.03.2024.

Uvijek idemo po pobjedu? Tako je Dinamo išao po pobjedu i protiv PAOK-a, pa je završio s petardom... Od kada je došao u DInamo, Jakirović nije uspio niti jednom nadmudriti protivničkog trenera u jakim utakmicama, uvijek je bio pročitan, uvijek je igrao isto i ovisio o individualnom bljesku nekog pojedinca. Ne vidim zašto bi sada odjednom bilo drugačije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije