Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije

Izbornik Engleske pozvao kladioničara, Toney ima 232 optužbe

Premier League - Southampton v Brentford
Foto: Toby Melville/REUTERS
1/3
16.03.2023.
u 17:01

Engleska u kvalifikacijama za Euro 2024. igra protiv Italije i Ukrajine

Engleski izbornik Gareth Southgate objavio je popis igrača za kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. protiv Italije i Ukrajine. On je pokazao da je zadržao povjerenje u većinu svojih igrača koji su na Svjetskom prvenstvu u Kataru stigli do četvrtfinala.

Southgate, koji je razmišljao o odlasku nakon poraza Engleske od Francuske u Kataru rezultatom 1:2, priredio je iznenađenje uključivši na popis od 25 igrača Ivana Toneya iz Brentforda.

Toney, koji do sada nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju, ove je sezone u Premier ligi zabio 16 golova, i ispred njega na listi najboljih strijelaca su samo Erling Haaland i Harry Kane.

Toney je suočen s optužbama FA-a zbog navodnih kršenja pravila klađenja.

Naime, nogometni savez Engleske otkrio je da je Toney optužen za kršenje uredbe E8, koja pokriva razdoblje od 25. veljače 2017. do 23. siječnja 2021., a odnosi se na klađenje, unatoč tome što je bio profesionalni nogometaš. Nedavno je priznao i krivicu za veliku većinu od 232 optužbe.

Southgate je također pozvao braniče Chelseaja Bena Chilwella i Reecea Jamesa nakon što nisu nastupili na SP u Kataru zbog ozljeda.

Engleska u četvrtak kvalifikacije za Euro 2024. otvara gostujućem utakmicom protiv Italije, a u nedjelju na Wembleyju dočekuje Ukrajinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije