Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABORAVILI PRIJAVITI SPORTAŠE

Iz džudo saveza se posipaju pepelom: Za ovakav propust nema opravdanja

Marijana Mišković Hasanbegović
Foto: HJS
1/5
20.05.2016.
u 10:09

- Iznimno nam je žao zbog cijele situacije koja je najviše pogodila Zlatka i Maju. Iskoristit ćemo ovu nemilu situaciju da unaprijedimo cijeli džudo sustav u Hrvatskoj - rekla je predsjednica HJS-a Sanda Čorak.

Administrativnom pogreškom Hrvatskog džudo saveza Marijana Mišković Hasanbegović i Zlatko Kumrić ostali su bez posljednje, inače vrlo tanane, prilike da se plasiraju na Olimpijske igre u Riju. Netko od administrativaca ovog saveza, čije ime njegovi čelnici zasad ne žele otkriti, zakasnio je s prijavom spomenutih džudaša za Grand Prix turnir u Almatyju.

No, ipak su imali dovoljno hrabrosti da sazovu presicu na temu vlastite pogreške i da se pospu pepelom a to je, priznat ćete, velika rijetkost u hrvatskom sportu.

- Iznimno nam je žao zbog cijele situacije koja je najviše pogodila Zlatka i Maju. Kako smo prošle godine dobili nagradu od MOO-a za inovativnost u sportu, tako smo i u ovoj situaciji ostali otvoreni i transparentni. Iskoristit ćemo ovu nemilu situaciju da unaprijedimo cijeli džudo sustav u Hrvatskoj - rekla je predsjednica HJS-a Sanda Čorak.

- Za ovakav propust nema opravdanja i želimo pokazati moralne i etičke vrijednosti sporta i u ovakvim negativnim situacijama - istaknuo je prvi administrativac Saveza, glavni tajnik Hrvoje Lindi, koji u ovom slučaju ne može pobjeći od “zapovijedne odgovornosti”.

A ovim kiksom sportske birokracije, čini se, više je bila pogođena 34-godišnja Marijana:

- Jako mi je teško, osjećala sam da sam u dobroj formi. Kada sam izgubila u 1. kolu na OI u Londonu, rekla sam sama sebi da idem po medalju u Riju. Nažalost, to neću postići i s tim sada moram živjeti, a uz potporu obitelji spremna sam boriti se za europske i svjetske medalje.

Zlatko Kumrić imao je snage priznati da su njegovi izgledi bili minimalni, gotovo teoretski, jer je za prolaz u Rio morao pobijediti u Almatyju ali i da mu se poklope rezultati konkurenata.

Komentara 2

Avatar Bekrija
Bekrija
05:55 21.05.2016.

Domjubni Mateša! Ajmoooo....

Avatar hrkn
hrkn
11:04 20.05.2016.

kad čujem ovu miškovićku kako se nada da će uz pomoć porodice osvojit (nada se) svjetsku i eu medalju dođe mi čudno, pa žena je ispala na ovogodišnjem EP-u u 1. kolu! alo! o kakvoj ona svjetskoj ili EP medalji priča? u životu ima jednu jedinu medalju s EP-a i to prije dosta godina iz gruzije kad je nastupala namjerno trudna da joj se poveća količina hormona u tijelu i to joj daje dodatnu snagu! to je bio doping u DDR-u, a ako bi sportašice kasnije pobacile medalje su im se uzimale! ova je rodila, ali je riskirala plod! dakle sve za medalju pa čak i eventualno ugrozit zdravlje nerođenog djeteta! da nije bila trudna vjerojatno te jedine (brončane) medaje ne bi ni vidjela, a u judu se dijele čak dvije! toliko o njenoj kvaliteti! a EP je SVAKE godine i konkurencija je kod žena neuporedivo slabija nego kod muških i još je u njenoj kategoriji do 63 slabija nego do 52 i 57 i dvije bronce se dijele svake godine! da je bilo pravde čak ni na OI u london ne bi se uspjela kvalificirati (izgubila u prvom kolu od neke outsiderice čehinje) jer tada pravila nisu dozvoljavala više od 1 natjecateljice iz svake države, (u atletici npr. svaka država može dat tri najbolja/najbolje). da je tako tada bilo u judu mišković nikad ne bi vidjela OI u londonu jer bi na njeno mjesto uskočile japanke, mongolke, francuskinje, njemice, korejke, itd da ne nabrajam dalje koje su iako bolje od mišković morale ostat kući jer su bile # 2 u svojoj državi. i to ti je pravda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije