Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUDO

Oslabljena Hrvatska ostala bez brončane medalje na Europskom prvenstvu

Europski kup, judo
HJS
24.04.2016.
u 18:30

Hrvatska je na tatami u Kazanju protiv Francuske izašla bez najjačeg imena, Barbare Matić, a nije bilo i Andreje Bekić, tako da osvojeno 5. mjesto ima još veću težinu.

Hrvatska ženska reprezentacija u judu izgubila je na Europskom prvenstvu u Kazanju meč za brončano odličje od dvostrukih europskih prvakinja Francuskinja 0-3. 

Hrvatska je na tatami u Kazanju protiv Francuske izašla bez najjačeg imena, Barbare Matić, a nije bilo i Andreje Bekić, tako da osvojeno 5. mjesto ima još veću težinu. Tihea Topolovec je odlično otvorila, dobila kaznu u trenucima kada je napadala i osjetila što znači ne imati status kod sudaca. Tena Šikić je gubila za kaznu i do samog kraja jurila izjednačujući bod za Hrvatsku. Maja Mišković Hasanbegović je vodila na kazne do posljednje minute pa izgubila ipponom.

U prvom kolu Hrvatska je izgubila s 2-3 protiv Njemačke, iznimno jake reprezentacije koja je prošle godine osvojila europsko srebro, a 2014. europsku broncu. U prve dvije borbe Tihea Topolovec (do 52 kg) i Tena Šikić (do 57 kg) nisu uspjele iznenaditi jače suparnice, a Andreja Đaković (do 63 kg) je smanjila zaostatak Hrvatske na 1-2. Zatim je uslijedila, pokazat će se odlučujuća, borba između Marijane Mišković Hasanbegović i Vargas Koch, druge na svijetu u kategoriji do 70 kg. Odlično se hrvatska judašica držala, imala i nekoliko izglednih pokušaja bacanja i gušenja, ali nije uspjela te je izgubila na kazne. Vrijedan bod za završnih 2-3 donijela je Ivana Šutalo (preko 70 kg) wazarijem i zahvatom protiv pete iz pojedinačnog natjecanja Weiss.

U repasažu  je čekala Mađarska. Tihea Topolovec nije uspjela u prvoj borbi iznenaditi iskusniju Mađarku, a kako Mađarska nije prijavila nikoga za kategoriju do 57 kg, Tena Šikić je slavila bez borbe. Mišković Hasanbegović je donijela vodstvo od 2-1, a nakon što je Đaković protiv brončane Gercsak ostavila odličan dojam, ali nije uspjela, odlučujuću, treću pobjedu upisala je svjetska juniorska prvakinja Brigita Matić.

"Jako smo tužne jer smo toliko željele osvojiti medalju. Ostavile smo srce na tatamiju i dale sve od sebe, ali protiv jake Francuske nije išlo. Dobile smo ih u juniorima, one nas sada, tako da idući puta mi dobivamo", izjavila je kapetanica reprezentacije Mišković Hasanbegović.

Nastupom u Kazanu hrvatska ženska reprezentacija nastavlja svoj razvoj te pripreme za potencijalni nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Komentara 1

Avatar hrkn
hrkn
18:52 24.04.2016.

još jedan copy paste članak s agitpropovkog judo.hr portala na kojem ne bi našao istine kao ni u antifašista (neokomunista). non stop se amnipulira istinom i kad čitaš judo.hr ispada da su hrvatice uvijek na korak do svjetskih prvakinja, ali eto nikad i nikako da ih krene. od 7 ekipa na ovom EP hrvatice su podijelile 6. mjesto s ukrajinom, zadnja sedma je bila mađarska koja je imala dva meča s 4 judašice i bez svojih najboljih borkinja. i ostale ženske ekipe nisu bile u najjačim sastavima uglavnom u nekom miješanom sastavu gdje su dominirale mlade neiskusne i neafirmirane judašice, dakle druga postava. francuskinje sa samo 4 borkinje razbile hrvatsku, pomele čak kao i njemice u znatno oslabljenom sastavu. ne čitajte judo.hr ako želite znati istinu, ženski hr judo je i dalje tamo gdje je zadnjih godina, na dnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije