Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM U SCHLADMINGU

Ivica: Svladao me umor, iscrpljen sam

Ivica Kostelić
AFP
26.01.2010.
u 19:16

Ivica nezadovoljan i iscrpljen prije kraja utrke odjurio u hotel, svjestan da je mu mala kristalna kugla izmiče iz ruku.

Schladming je mjesto na kojem u pravilu slave samo - Austrijanci. Reinfried Herbst i Manfred Pranger vratili su se, kao i lani, na postolje, nedostajao im je tek Ivica Kostelić. No, on pobjeđuje nedjeljom, a utrka na Planaiju se vozi na radni dan.

Problem sa skijama

- Da, može se to i tako reći. Nisam imao dovoljno gripa u prvoj vožnji, bio je problem sa skijama. Svi smo vidjeli da je led, ali ovo nisam očekivao. Moram imati skije koje drže, u suprotnom se događa da kasnim više od dvije sekunde u prvom laufu, podsjeća me to na one probleme od prije par godina kad sam zbog istog problema doživio ‘blackout’ - kazao je Ivica.

Ni u drugoj vožnji nije bilo sreće, dobar početak i onda se sekunde izgube negdje u huku 50 tisuća Austrijanaca.

- Umoran sam, nestalo mi je snage - kazao je Kostelić i odjurio na jednodevni odmor.

Pobjeda u Wengenu, zatim tri dana na napornom Streifu, pa slavlje u kombinaciji, iscrpio se. Nije ni čekao rasplet utrke, više ga je zanimao ključ na recepciji. Tužan i nezadovoljan, jer sve je dalje od malog globusa, sada je na “štihu” opet Reinfried Herbst.

- Obožavam tog tipa! Ništa ne brinite, znam kako izbjeći gužvu, domaći sam dečko - veselio se vremešni taksist Herbie, njegov svojevrsni imenjak, probijajući se kroz snježnu mećavu po “prečici” - kroz šumu.

Nisam ispao papak

Natka su do druge vožnje dijelile svega tri desetinke.

- Bilo je blizu, no to je sport. Ipak, ne može se reći da sam došao kao papak do dna. Lani sam imao tu velikih problema, ovoga puta bio je cilj - doći do cilja. Sve ide svojim putem - kazao je Zagrepčanin.

Dalibor Šamšal ponovo nije završio utrku, a niz slabih plasmana objasnio je s kratkim “Pomalo...”

U Schladming je stiglo dvadesetak hrvatskih navijača Croski Fan Cluba, što je prvo organizirano okupljanje naših još od vremena Janice Kostelić. No, njoj to više nije potrebno, ima dečka kojeg niti jednog časa ne ispušta iz ruku...

 

Schladming, slalom:

1. Reinfried Herbst (Aut) 1:45.91

2. Silvan Zubriggen (Švi) +0.56

3. Manfred Pranger (Aut) +0.82

4. Benjamin Raich (Aut) +0.91

5. Julien Cousineau (Kan) +1.76

...

10. Ivica Kostelić (Hrv) +2.77

...

Redoslijed u slalomu:

1. Reinfried Herbst (Aut) 405

2. Julien Lizeroux (Fra) 402

3. Ivica Kostelić (Hrv) 302

...

48. Natko Zrnčić-Dim 13

...

Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu:

1. Benjamin Raich (Aut) 903

2. Carlo Janka (Švi) 829

3. Didier Cuche (Švi) 746

4. Ivica Kostelić (Hrv) 591

5. Aksel Lund Svindal (Nor) 587

...

28. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 194

... 

 

Komentara 4

DH
dalibor.hren
11:19 31.01.2010.

Ivek, ak si umoran, odmori. Bodi je u Kaliforniji.........

SN
snovakor
08:52 27.01.2010.

Normalno, sljedeći put kad će biti opet na vrhu, onda će reći, da je svjestki najbolji...kao naš \"najbolji\" HTV-jev reporter Blažičko, koji se ne zna kontrolirati u izjavama !! Samo da ste ga čuli što je govorio za Ivicu, a on već u 1.vožnji za njegovih izjava proletio je kroz cilj sa 2.08 sek. zaostatka....najbolji na svijetu ?? Jel tako Blažičko ???

TE
tepčin
10:14 27.01.2010.

Pa što bi htjeli od Ivice Kostelića? Da niže rezultate sa ovakvom nogom? Neide to tako lako! Onaj tko je prošao i najmanji zahvat na koljenu zna kakoje to nakon te atroskopije! Stoga, glavu gore, i imajmo to na umu, a glede komentatora svi bi htjeli koji put i nešto više reći, pa bilo to i ne skroz prihvatljivo! Ivica, go one!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije