Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Ivica Skelin novi je trener košarkaša Splita

Ivica Skelin
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
06.11.2015.
u 11:54

' Zahvalio bih se Buriću za sve što je napravio u proteklom periodu - rekao je Dino Rađa, koji u Splitu ima status vanjskog šefa struke, praktički obnaša ulogu sportskog direktora.'

Ivica Skelin, 42-godišnji stručnjak, novi je trener Splita. Na klupi "žutih" zamijenio je Ivicu Burića. Skelin je prije devet godina jednu sezonu vodio Split da bi se otisnuo u Belgiju i Nizozemsku. Razlozi Burićevog odlaska, koji je na klupi Splita u A-1 ligi imao učinak 3-2 nisu rezultatske prirode.

- Zahvalio bih se Buriću za sve što je napravio u proteklom periodu - rekao je Dino Rađa, koji u Splitu ima status vanjskog šefa struke, praktički obnaša ulogu sportskog direktora.

Skelin je potpisao ugovor do kraja sezone s opcijom produžetka.

- Skelin je dijete Splita, ovdje je potekao, imao je uspješnu karijeru u inozmestvu. Želim mu dobrodošlicu i puno sreće u radu. Izabrali smo ga, jer ga dobro znam, ispekao je zanat i smatram da je najbolje rješenje za klub. Ovdje se obično priča kako se treba vratiti na staze stare slave. Sada su stvoreni preduvjeti, nema blokiranih računa, nema kostura iz ormara. Imamo mali budžet, ali sve pretpostavke da možemo normalno raditi. Prijašnjih godina su nas zaostaci stalno dovodili u neke kompromise, napokom možemo funkcionirati kao klub, da krenemo raditi, da klub postane mala vojska - kazao je Rađa.

Novi trener podsjetio je na rad u Belgiji i Nizozemskoj.

- Bilo je dobrih i loših epizoda. Stekao sam pristojno iskustvo, danas sam puno bolji trener nego što je to bilo kada sam vodio Split u prvom mandatu. Zadovoljan sam što dolazim u klub, nama koji smo ovdje potekli je veliki izazov voditi Split, ali i velika odgovornost - rekao je Skelin.

Kazao je par riječi o planovima sa Splitom.

- Klub se nalazi u situaciji novog početka, momčad je sastavljena od tri skupine igrača. U prvoj su Dijan i Subotić, pa je tu skupina igrača, koji su u najboljim godinama i treća su ovi mlađi igrači. Najstariji trebaju pomoći, a srednja skupina i mlađi trebaju pokazati na koga se klub može osloniti u budućnosti - kaže Skelin.

Odmah je zasjeo na klupu, nije želio gubiti vrijeme i vodit će Split na gostovanju kod Šibenika (subota, 18 sati).

- Neće biti lako, nema tu velikog filozofiranja. Ne očekujem da će biti idealno, ali ne želim čekati. Želio sam odmah krenuti s radom, da nisam bila bi to tri izgubljena dana. U Šibeniku nikad nije lako - zaključio je Skelin.

>> Burić dobio otkaz, vjerojatno će ga zamijeniti Skelin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije