Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČA ZA GENERACIJE!

Ivica Kostelić javno otkrio veliku nepravdu koju je HOO učinio prema Anti Kosteliću: Naknadno su ga i degradirali

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/8
03.01.2022.
u 12:46

Puno kasnije ispričao mi je da su naše olimpijske medalje bile vizija dečka koji je s parom skija na ramenu pješačio iz Begunja do Zagreba

Hrvatska skijaška legenda Ivica Kostelić objavio je na svom Instagram profilu poduži status uz fotografiju sestre Janice, oca Ante i sebe. Ispričavši anegdotu s HOO-om, pojasnio je snagu svoga oca o kojemu su već ispričane stotine priča, a o njegovoj borbi, ustrajnosti i žrtvi ne treba ni govoriti kada djela i medalje koje je postigao sa svojom djecom govore za sebe, a svaka je jednako časno mogla biti oko njegova vrata kao i oko Ivičina i Janičina. 

Gips je u očima javnosti ostao ''stari lav'', heroj nacije, očinska i trenerska figura bez pogreške i s malom dozom ludila, priznata i dandanas diljem svijeta, ali kako to biva, u vlastitoj je domovini, u njenim sportskim institucijama, često ostao daleko ispod mjesta na kojem je trebao biti.

Status prenosimo u cijelosti:

"PIGMALIONOV EFEKT, dokumentarni film
TV premijera na HRT 2 u srijedu 5.1. u 16:33 📺

Na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, Hrvatski olimpijski odbor je prema običaju izdao službenu brošuru u kojoj predstavlja svoje vodstvo, natjecatelje, trenere i prateće osoblje. U toj brošuri svoje mjesto su pronašli svi članovi hrvatske olimpijske momčadi, od predsjednika do fizioterapeuta pa čak i kuhara. Od cijele delegacije u brošuri je izostavljen samo jedan čovjek: Ante Kostelić. 

Ta mala zgoda možda bi nam mogla baciti nešto bolje svjetlo na naknadnu degradaciju tog čovjeka u trenerskoj kategorizaciji istog odbora, ali sasvim se sigurno dobro uklapa u priču o zagrebačkom dečku zvanom 'Gips', koji je neke davne zime pješačio od Begunja do Zagreba nakon što je svu ušteđevinu potrošio za kupovinu jednog para skija u tvornici Elan. Puno kasnije mi je ispričao da su naše olimpijske medalje bile vizija dečka koji je s parom skija na ramenu pješačio iz Begunja do Zagreba*. 

Dokumentarni film redateljice Ines Pletikos, koji ćete moći pogledati, prati posljednje sezone našeg tridesetogodišnjeg puta, ali uostalom, kao i cijela ta 'pustolovna potraga za Gralom', priča je to ponajviše o mome ocu. Film je snimljen s mnogo duha i emocije pa gledatelj može bolje prodrijeti u višeslojnost priče i likova, a svjedočenja akterima bliskih ljudi nam otkrivaju puno nepoznatih zgoda koje vjerno sklapaju mozaik o Pigmalionu Anti Kosteliću.

Zato vam, prije no što pogledate film, preporučujem da provjerite što je to 'Pigmalionov efekt'.

* Stigao je do mjesta Višnja gora gdje si je, nakon 80 kilometara pješačenja, uspio osigurati vožnju do Zagreba autostopom."

Komentara 23

BR
BrigitaM
13:57 03.01.2022.

Yu je propala, ali nije i njena crvena aristorkracija. Tu ne može biti mjesta za necrvene.

Avatar Aristarh
Aristarh
14:07 03.01.2022.

Ante Kostelić je jednom prilikom za jednog predsjednika rekao "dikobraz". Tu treba tražiti razlog ovih sramotnih poteza HHO.

KL
Klavocin
13:40 03.01.2022.

Ništa nije slučajno i stranci i naši izdajnici su htjeli uništi neuništiv obitelj kostelić. Strancima nikako nisu padali jer ih je pbjedila jedna obitelj bez novca i veza. Sjetimo se mesića i silnih napada na ivicu kad je izjavio da je sprema kao njemački vojnik, c i g o ga je proglasio na cistom. G l u p a n i to samo jer ga je gips usporedio sa jednom životinjom i to sa pravom. Nadam se da me neće izbaci dežurni dušobrižnika jer ništa nije laž, a bivši predsjednik i onako nema srama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije