Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BNP Paribas Zürich Open

Ivanišević u finalu protiv Edberga

Goran Ivanišević
Igor Kralj
12.03.2010.
u 08:04

Iako vam naslov može izgledati kao najava za vijest od prije 15-ak godina, i danas je aktualan. Goran Ivanišević nastavio je s odličnim igrama na BNP Paribas Zürich Openu, turniru svjetskih legendi koji se igra u sklopu Champions Toura.

Nakon što je na startu turnira svladao Amerikanca Michaela Changa 6-4, 7-6(3), a potom u drugom nastupu u svojoj skupini bio bolji od Španjolca Sergija Bruguere 7-5, 6-4, 38-godišnji Ivanišević u četvrtak je upisao i treću pobjedu u A skupini, čime je, naravno, osigurao plasman u subotnji finale.

Goran je opet trijumfirao u dva seta. Sa 6-4, 6-3 svladao je dvije i pol godine mlađeg Rusa Jevgenija Kafeljnikova, protiv kojeg je bio uspješan i tijekom aktivne karijere. Pobijedio ga je 10 puta u 15 dvoboja, a imao je i seriju od sedam uzastopnih pobjeda protiv ''kockara iz Sočija''.

U finalu će Goran u subotu igrati protiv 44-godišnjeg Šveđanina Stefana Edberga, koji je u B skupini pobijedio sedam godina starijeg Johna McEnroea 6-4, 4-6, 13-11. McEnroe je u produženom tie-breaku trećeg seta vodio s 5-0, te je propustio dvije meč lopte.

Ivanišević i Edberg igrali su međusobno čak 19 puta tijekom aktivnih karijera. Najbolji hrvatski tenisač svih vremena upisao je 10 pobjeda, jednu više od švedskog ''kralja voleja''.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije