Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILA U DANSKOJ

Ivana Habazin: Ovo je najvjerojatnije kraj moje karijere!

'SPECIJAL MAX 17.01.2013., Zagreb - Boksacica Ivana Habazin na treningu u dvorani brace Bozic.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Slavko Midzor/PIXSELL
14.09.2014.
u 12:01

Zlatarščanka je izgubila od tamnopute Norvežanke Braekhus u borbi za objedinjenje naslova svjetske prvakinje u velter kategoriji.

Hrvatska boksačica Ivana Habazin nije uspjela postati objedinjena svjetska prvakinja, vlasnica sva četiri najznačajnija pojasa (WBC, WBA, IBF, IBF).  Dosad, a i dalje, nepobjeđena osam godina starija tamnoputa Cecilia Braekhus bila je za našu curu previsoka prepreka.

Borila se 24-godišnja Zlatarščanka koliko je mogla, no u dvoboju održanom u Kopenhagenu čudo nije ostvarila i Norvežanka je, nakon deset rundi, slavila jednoglasnom odlukom sudaca (tri puta po 100-90).

Potištena Hrvatica nakon borbe obratila se svojim poklonicima i prijateljima putem Facebooka:

- Bio je ovo jako dobar meč, no Cecilia je zasluženo pobijedila i stvarno je najbolja na svijetu. Nisam nezadovoljna, zapravo, jako sam zadovoljna svojom izvedbom.  Doduše, moglo je to i bolje no ovaj put nije išlo.

Uslijedio je tada niz zahvala, a na toj listi prednjačio je njen trener Vlado Božić.

- Veliko hvala mom treneru, ocu i prijatelju, po meni najboljem treneru na svijetu, glavnom čovjeku cijele ove priče. Hvala mojoj obitelji, hvala obitelji Ratković, Danijeli i Domagoju, Ivani Švajger, Karlu Reinholzu, Ivani Premur.... hvala im svima što su pratii mene i moj rad u ove četiri godine.

Pri kraju poruke uslijedili su i Ivanini oproštajni tonovi:

- Drago mi je da je ova agonija, ako to mogu tako nazvati, završila jer su ove četiri godine sad iza mene. Bez podrške ikoga, naročito države, išli smo naprijed i gazili. Dizala sam se rano, nisam spavala noćima, tražila sam rješenja, zanemarila sam prijatelje, zaboravila sam uživati. Sve sam podredila jednom cilju, tome da postanem svjetska prvakinja i u tome sam i uspjela. Nikad ne bih mijenjala ove četiri godine, sretna sam što sam dala sto posto od sebe, no Bog sada ima drugačiji plan za mene i ovaj meč je navjerojatnije moj posljednji meč u karijeri. Jednostavno ne postoji veći meč od ovog trenutka i to ne želim kvariti.

>> Ivana Habazin: Trener Vlado me 'ubija', ali mi i kuha i pere suđe!

Ključne riječi

Komentara 2

HR
HRVATSKA89
16:37 14.09.2014.

za to su se izborile za zenska prava da lice na transvestite,izbacivace, baustelce ko ih nebi pozelio

Ivan Štorga
12:17 14.09.2014.

Cure, žene, ostavite se masakrirajućih (tzv. muških) sportova. Krvave (gladijatorske) sportove trebalo bi uopće zabraniti (u najmanju ruku ignorirati), a žene to nebi trebale niti gledati, a kamoli se baviti time. Takvi sportovi ženama oduzimaju ono njihovo najvrednije - ženstvenost. G. Ivana, ostavite se toga odmah i posvetite se fakultetu kako ste i najavili ukoliko izgubite meč. Možda Vam je sudbina bila naklonjena. Iskoristite to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije