Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remi Hrvatske

Ivan Perišić opasno prijeti Eduardu da Silvi

Portugal - Hrvatska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
07.09.2018.
u 13:06

U petak i subotu trenirat će u svome idiličnom kampu Quinta do Lago, a tek u nedjelju odletjet će prema Alicanteu, te produžiti u Elche.

Prvi put, u petom nastupu protiv Portugalaca, Hrvatska je ostala neporažena protiv ovoga suparnika, uz sasvim solidan dojam s obzirom na potpuno rekonstruiranu momčad i ‘vožnju u drugoj brzini’ u Faru, na jugu Portugala.

Razumljivo, jer ovo je bila tek obična revijalka, utakmica bez trunke iskričavosti, naboja i agresivnosti, i priprema za ipak značajnije, natjecateljske oglede; Portugalcima za Talijane, a našima za Španjolce u novome natjecanju, Ligi nacija.

Tako je Dalić kapetana Modrića i dokapetana Perišića u Portugalu tek jače preznojio i usto posve poštedio Marcela Brozovića i Josipa Pivarića, čuvajući ih za ogled sa Španjolcima.

Na žalost, već po tradiciji, opet se jednoj nevažnoj utakmici, poput svojedobno Pjace u Estoniji (ali ne tako teško), ozlijedio jedan važan član Dalićevoga orkestra. Domagoj Vida u požrtvovnom je klizećem startu podletio pod vlastitoga vratara, jurećega gorostasa Lovru Kalinića, koji mu je zadao snažan udarac u ruku i Vida je morao rano napustiti travnjak.

- Nisam ni očekivao neku ljepoticu, odigrali smo koliko smo mogli u ovom trenutku. Bilo je tu puno promjena nakon SP-a, dali smo šansu nekim novim igračima. Znate, nije lako igrati prvu utakmicu nakon SP-a, pogotovo protiv jedne jake reprezentacije kao što je Portugal - kazao je izbornik Dalić i dodao:

Portugal - Hrvatska
1/8

Predaleko od igrača

- Nije to bilo loše, ali moramo neke stvari i popraviti. Portugal je imao inicijativu, mi smo stajali predaleko od igrača. U nastavku smo to malo popravili, ali opet nismo prema naprijed ništa posebno napravili. Rekao sam, ovo je tek priprema za Europsko prvenstvo, ovo je za nas selekcija, trening.

Najmanje ste rotirali u veznom redu?

- Badelj i Kovačić nemaju utakmica i treba im minutaža i zato su igrali svih 90 minuta. No, dali smo priliku i novim igračima, isprobali napadače - odgovorio je Dalić.

Kako su vam se svidjeli novi igrači?

- Teško je donositi odluke nakon tako malo vremena. Oni će svi dobiti priliku, a na njima je da se pokažu.

Slijedi dvoboj protiv Španjolske u Ligi nacija (utorak, 20.45 u Elcheu).

- Tu moramo biti konkretniji i puno bolji - zaklkučio je izbornik Dalić.

Portugalci su sinoć, osobito u prvom poluvremenu, lako dolazili u prilike za gol, no sudarali su se sa sjajno raspoloženim vratarem Lovrom Kalinićem.

Trojica kapetana

Hrvatska je povela iz akcije u kojoj su Livaja i Pjaca žestoko pritisnuli obranu domaćina, pa se iz toga rodila šansa za Perišića, čiji je projektil odsjeo iza leđa vratara Rui Patricia. Hladnokrvna realizacija Omišanina koji već opasno prijeti trećemu strijelcu u povijesti vatrenih Eduardu da Silvi.

Ivan je nakon izlaska Modrića ponio i kapetansku vrpcu, a potom je brzo proslijedio trećemu kapetanu u ovoj utakmici Milanu Badelju.

>>Pogledajte intervju s Yurijem Cortezom

Portugalci su zabili onako kako su to protiv Hrvatske na SP-u činili Danci, Rusi, Englezi i Francuzi - iz prekida. Centaršut Pizzija, ozlijeđeni Vida ne može u skoku kontrolirati suigrača iz Bešiktaša Pepea i Portugalac u svom stotom nastupu neobranjivim udaracem glavom pogađa za 1:1.

Uz Lovru Kalinića, vrlo dobar posao u obrani odradio je hladnokrvni, staloženi, uvijek pouzdani Matej Mitrović, a prolaznu ocjenu zaslužio je lijevi branič Borna Barišić. Antonio Milić djelovao je pomalo impresionirano, pa je u jednoj akciji zatresao vratnicu vlastitoga gola. Centimetri su nas dijelili od potopa.

Nedorečeni su, s obzirom na dominaciju Portugalaca (52 posto posjeda), ostala i obojica napadača, Marko Livaja i Ivan Santini, i Dalić u ovoj utakmici nije dobio jasnu sliku tko je prva špica vatrenih. Santini je, doduše, prisvojio Mandžinu 17-esticu, nadajući se kako je upravo on ‘taj’...

Portugalci, također desetkovani, imali su osam udaraca u okvir, nasprav dva Hrvatske, u kornerima je bilo 9-4 za domaćine, Hrvatska je imala jedan prekraj više (8-7), a španjolski sudac iritantno je navlačio za domaćine, srećom bezbolno za nas.

Hrvatska nogometna reprezentacija pripreme za sraz Španjolcoma nastavit će na jugu Portugala. U petak i subotu trenirat će u svome idiličnom kampu Quinta do Lago, a tek u nedjelju odletjet će prema Alicanteu, te produžiti u Elche. Momčadi će se u Španjolskoj priključiti dokapetan Ivan Rakitić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije