Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI RAZLOG

Ipak nije pjesma s 'nacionalističkim prizvukom': HNS otkrio zašto ga je Fifa prijavila

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/4
14.01.2023.
u 11:57

- Disciplinska komisija Fife otvorila je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog neprimjerene navijačke zastave koja je bila izvješena prije utakmice za treće mjesto na Fifa Svjetskom prvenstvu između Hrvatske i Maroka - javili su iz Saveza.

Kako je navela francuska novinska agencija AFP, Međunarodna nogometna organizacija (Fifa) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog događanja na utakmici za treće mjesto svjetskog prvenstva protiv Maroka. AFP navodi kako je Fifa pokrenula postupak zbog „mogućih kršenja“ članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama. No, jednako tako, Fifa po pitanju postupka protiv HNS-a nije navela sve detalje u svojem službenom priopćenju za javnost.

>> Izbornik Hrvoje Horvat: 'Zaslužena pobjeda Egipta, bili su bolji u svim segmentima'

Ipak, Fifa navodi video snimku, koja se pojavila na društvenim mrežama, gdje hrvatski nogometaši, slaveći pobjedu protiv Maroka u utakmici za treće mjesto, pjevaju "pjesme s nacionalističkim prizvukom“. Jedan od igrača koji se pojavljuje na video snimci je Dejan Lovren koji je za AFP izjavio da su u pitanju „domoljubne pjesme“ koje jedino ističu „ljubav prema svojoj zemlji“.

Činilo se da je to razlog prijave protiv HNS-a, ali Savez je priopćenjem obznanio da je posrijedi nešto drugo. 

- Disciplinska komisija Fife otvorila je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog neprimjerene navijačke zastave koja je bila izvješena prije utakmice za treće mjesto na Fifa Svjetskom prvenstvu između Hrvatske i Maroka.

HNS je prijavljen zbog navijačke zastave koja je izvješena 55 minuta prije utakmice te je uklonjena deset minuta kasnije, a zbog čijeg je sadržaja HNS prijavljen za kršenje Disciplinskog pravilnika Fife - napisali su. 

Komentara 34

ZA
zagi101
12:18 14.01.2023.

HNS bi trebao tužiti novine koje su prenijele netočnu informaciju

FA
Fake
12:27 14.01.2023.

Smeta vam Hrvatska i sve što hrvatski diše? E pa neka smeta, samo kmečite.

UJ
ujna
12:35 14.01.2023.

E pa mene smeta pederska FIFA-ina zastava, i što ćemo sada, obrisat će te mi komentar!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije