Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skrivali se nakon blamaže

Igrači su krivi, ali što je s trenerom?

Zoran Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.11.2014.
u 17:45

Da nije brat Zdravka Mamića, trener Zoran Mamić sinoć bi bio bivši. Jer ovako loše vodi najbolju momčad u posljednjih 10 godina.

Dinamovi igrači s pravom su se sramili nakon teškog poraza. No, dobar dio njih nije ga baš muški istrpio, većini je bilo lakše izaći na nekakve sporedne izlaze, kroz ambulantu ili tko zna kojim putom ili pak ostati dovoljno dugo namakati noge u lijepim klupskim bazenima dok novinarima ne prođu rokovi.

Mogli su izaći i ispričati se javnosti za svoju partiju. Samo je mali dio njih imao hrabrosti.

– Ovo je bila utakmica u kojoj smo morali pobijediti, a primili smo pet komada. I teško je sada. Salzburg je dobra momčad, ali moramo tek vidjeti što nam se dogodilo – kazao je Jeremy Taravel koji je puno griješio, a vjerovalo se da će on biti taj koji će zakrpati plavu šuplju obranu.

– Nije stvar samo u Jozi i meni. O. K., primili smo pet golova i jasno da nismo bili dobri. No, ne bih rekao da je samo obrana kriva za ovakav poraz – dodao je Taravel.

Ni partner mu nije bio bolji.

– Tužni smo svi nakon ovoga. Salzburg je bolji od nas, ali ne za devet golova u dvije utakmice. Puno smo griješili i tako primili golove. Žao mi je što ispalo ovako, ne mislim da smo krivi samo nas četvorica iz zadnje linije, Salzburg je stalno dolazio s mnogo igrača u završnicu, ali ne znam što bih uopće rekao – pričao je Jozo Šimunović.

Eduardo je opet nešto obranio, ali nije uspio spriječiti debakl.

– Jako loš dan smo imali. U dvije utakmice bili su bolji i mi svi smo odgovorni. Moramo se suočiti s time, pogledati se u lice i nastaviti raditi. I pokušati ono što možemo dok postoji teorija za prolazak – kazao je vratar Dinama.

Bijeg većine od javnosti također govori o karakteru igrača, takvi su bili i na terenu. I tu leži dodatna krivnja trenera, nije izgradio karakternu momčad. A nije samo tu pogriješio... Primiti devet komada, a imati momčad koja je, kako kaže, najbolja u posljednjih deset godina, onda je vjerojatno on kriv što ne valja. I postoji mnogo krivice. Sigurno je da bi jučer napustio Maksimir kao bivši trener Dinama s nekakvom otpremninom u džepu, a danas bi se tražio novi trener – da nije riječ o Zoranu Mamiću. To bi doživio svaki trener, ali ne i brat Zdravka Mamića.

Za razliku od naših igrača koji su jedva nalazili riječi, Kevin Kampl pričao je više od pola sata. Na njemačkom, engleskom, slovenskom, hrvatskom. I branio plave:

– Nije razlika među nama takva kao što govori rezultat, Dinamo ima dobre igrače, a nije bilo lako nakon 2:0, 3:1, kad ti tribina zviždi, spustiš glavu. Dinamo mora biti malo više momčad. A mi ćemo ići punim gasom na Celtic.

>> Mamići, pustite BBB-e... Idite, jer vi ovo ne znate raditi!

>> Podijeljenost na Maksimiru: Skupina navijača koliko i golova u mreži!

>> Mamić ne spominje ostavku: Vjerujem da mogu podići ovu momčad

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
18:18 07.11.2014.

Kao Dinamovac od malih nogu, ali i odobravatelj poteza Dinamove uprave, osobito financijskih, moram reci da je ipak ( uvazavajuci Zorana Mamica kao sportskog direktora ) vrijeme za trenerovu ostavku i dovodjenje nekoga poput Felixa Magatha tko ce dobro placene,, umisljene nogometne zvijezde dovesti u pravi red i rad. Ovakva rasprodaja ugleda jednog od najboljih timova u ovom dijelu Europe i pogled prema Mariboru u kojem se i strani igraci " bacaju na noz " u igri, dovoljan je razlog za promjene u nacinu trenerske taktike i strategije.

DU
Deleted user
18:35 07.11.2014.

Mamici su sakupili po svijetu upitne igrace sto se tice kvalitete koji niti vole Dinamo niti Zagreb.Ne mogu stranci ciniti kostur Dinama vec domaci igraci, potpomognuti s dva tri najvise kvalitetna strana igraca.To je jedina formula.

KU
kublajkhan
18:23 07.11.2014.

sve to stoji, ali pravog trenera stvarno nema na vidiku... nisam baš siguran da postoji domaći stručnjak dorastao zadatku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije