Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORA NA SUD

Igor Štimac otvoreno progovorio: HNK Hajduk više ne postoji

Igor Štimac
Foto: Screenshot
1/5
11.09.2020.
u 10:09

– Nepotizam, licemjerstvo i diktatura vlada na Poljudu. Uvjetovati nekome s kim će se družiti, s kim će pričati, to je licemjerno. Po meni HNK Hajduk više ne postoji, ne egzistira kako bi trebao. Gledajući ljude koji odlučuju, oni nisu eksponirani, nego su sa strane – rekao je Štimac.

Igor Štimac uskoro će se naći na sudu s Ivanom Kosom, nekadašnjim predsjednikom Hajduka koji je podnio ostavku nakon što je otkriveno da je tražio da se suci u HNL tretiraju "na drukčiji način".

– Ovo vrijeme koristim za slatko razračunavanje s Kosom. Tužio me za klevetu. Bit će zanimljivo vidjeti na splitskom sudu kako misli dokazati da sam govorio neistinu. Iskomentirao sam njegov odlazak riječima tipa da su on i Branco s osmijehom napustili Poljud jer nikad više i lakše love u životu nisu dobili. Došli su u klub koji je živio u skromnim uvjetima. Promijenili su smjer kretanja stručne politike, rasprodali sve što su Brbić, Vučević i Burić stvorili i 29.5 milijuna eura utrošili na dovođenje 20 i nešto stranih igrača, od kojih su samo Erceg i Ohandza ispunili očekivanja i na njima se nešto zaradilo. Svi su ostali bili škart, za sve su plaćene masne plaće i provizije, klub je krahirao. Mene je mučilo to što se on usudio doći, degradirao je domaću struku koja mu je stvorila 30 milijuna eura. Dijelio je provizije kojekakvima, plaćao intelektualne usluge. Umjesto domaćeg kadra, doveo je Dinamove ljude iza kojih nije ostalo ništa. Doveo je ljude koji ne razumiju što je bit Hajdukova nogometa, što njega nosi i karakterizira. Došli su tu s načinom rada koji je u Dinamu izletio kroz vrata prije deset godina. To je ono što me muči. Doveli smo sa strane ljude da nas bace na pod, da se isisa sve što je mukotrpno stvoreno. Dugo se od toga nećemo oporaviti – rekao je Štimac u emisiji ''Istinom do gola'', a prenosi Dalmatinski portal.

Pohvalio je i predsjednika Marina Brbića.

– Marin Brbić je prvi svoj mandat radio u teškim uvjetima. Suradnici su mu bili Vučević i Burić. Tada se poslovalo racionalno, držalo se do domaćih igrača. Stvoreni su kadrovi koje je iduća uprava smlatila do temelja. Četiri godine, koliko je Brbić bio, štedjelo se, podizalo vrijednost vlastitog kadra i onda dovedeš čovjeka koji nema veze s klubom. Obećavao je dovođenje sponzora, a imao je zvučne savjetnike i masnu plaću. 

Osvrnuo se i na odnos s Igorom Tudorom i Marijom Stanićem.

– Meni se čini da su svi oni, bez obzira na naš prijašnji odnos, dobili poruku nakon što je Kopić dobio otkaz nakon kave sa mnom. To je presedan u sportskom svijetu. Razumijem ih. Nepotizam, licemjerstvo i diktatura vladaju na Poljudu. Uvjetovati nekome s kim će se družiti, s kim će pričati, to je licemjerno. Po meni HNK Hajduk više ne postoji, ne egzistira kako bi trebao. Gledajući ljude koji odlučuju, oni nisu eksponirani, nego su sa strane – rekao je Štimac.

Ključne riječi

Komentara 9

PE
Perspektivan
14:04 11.09.2020.

Nisam njegov fan ali u ovome se slazem s njim! Nas hajduk je unistio klub svojim nerazumnim potezima. Mislim,nerazumnim za nas navijace a za njih itekako razumnim u izvlačenju love iz kluba.

FG
Fghfftujj
14:47 11.09.2020.

ma šta ne postojimo, bili smo peti, zlatna sredina tablice i odigramo kolo, dva u Europi, krepaj gubo

RE
RedTree
14:18 11.09.2020.

Prije par tjedana prodali se Moro 8.5 milijuna eura, Grbić 3.5 milijuna eura, par mjeseci prije Šutalo 5 milijuna eura. 17 milijuna eura za igrače iz Hajdukova bazena. A mi prepuni igrača iz Libanona, Bugarske i napunili se s stoperima, gdje s jednim parom krenemo u sezonu, pa na pauzi kupimo još dva stopera. Puno neozbiljnosti i nelogičnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije