Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK DINAMA

Napad na Mamića je za svaku osudu, ali će pozitivno djelovati na momčad

Dinamo otputovao u Albaniju na utakmicu protiv Skenderbeua
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/12
24.08.2017.
u 08:21

- To je za svaku osudu, ali mislim da će to baš pozitivno djelovati na momčad.

Na odlasku Dinama u Albaniju, netko je rekao:

- Da nije bilo napada na Zdravka Mamića, Dinamo bi ovako rano ujutro ispratio jedan ili dvojica novinara.

Ovako, kamere su bile u zračnoj luci već oko sedam sati. Mamića ovaj put nije, kao što je uobičajeno, bilo s ekspedicijom plavih, ostao je na liječenju u bolnici u Zagrebu iako je na dan ranjavanja govorio da će ići u Albaniju.

- Svi smo bili šokirani, kao sportaši, ljudi, kao dio Dinamove obitelji. Želimo mu brzi oporavak, on je dio naše obitelji i sigurno će nam i taj događaj biti dodatni motiv - kazao je o tom slučaju Livaković i okrenuo se utakmici sa Skenderbeuom.

Podcijenili smo ih u Zagrebu

- Spreman sam, dobio sam udarac, ali na utakmici sa Slavenom Belupom više sam se odmarao... - kazao je vratar Dominik Livaković i nastavio o današnjem srazu:

- Analizirali smo našu igru iz prve utakmice, loši smo bili u prvom poluvremenu. Razgovarali smo i o podcjenjivanju, možda je i toga malo bilo, ali sad ih sigurno nećemo podcijeniti, vidjeli smo da nisu momčad prema kojoj se smije tako postaviti - rekao je Livaković te poželio uspjeh svim našim klubovima:

- Žao mi je što je Rijeka ispala iz Lige prvaka, nadam se da će dobro proći u Europskoj ligi, a želim da se svi naši klubovi ondje nađu.

Trener Mario Cvitanović na put nije poveo Antu Ćorića, nije bio ni u sastavu za Slaven Belupo, no oporavili su se Soudani i Antolić i otišli u Elbasan.

Nemamo pravo kalkulirati

- Loše smo igrali u prvom poluvremenu u Zagrebu, analizirali smo još neke pogreške. Sad idemo po prolaz, želimo u Europsku ligu i tako ćemo se postaviti, ne postoji matematika po kojoj možemo razmišljati drukčije. Kalkulirati sigurno nećemo - rekao je trener Dinama i u napadu na Zdravka Mamića pronašao dodatne motive:

- Ne mogu naći prave riječi o tom djelu. Pa u pitanju su ljudski životi, to je izvan svake pameti. No, to nam je još jedan motiv više. Ako baš hoćete, upravo zbog toga sad trebamo pokazati muda.

S plavima je, s puno optimizma, u Albaniju otišao i predsjednik Mirko Barišić.

- Idemo po Europsku ligu, optimističan sam i uvjeren da ćemo to danas pozitivno apsolvirati i tim rezultatom oplemeniti sezonu. Bolja smo momčad - rekao je predsjednik Dinama koji nije pobjegao od tog napada vatrenim oružjem na Zdravka Mamića. Drži da i sve to može samo dodatno mobilizirati momčad.

- To je za svaku osudu, ali mislim da će to baš pozitivno djelovati na momčad. Nema predaje, ni to nas ne može zaustaviti. Zahvaljujući toj našoj upornosti pokazat ćemo da smo jači i od takvih zločinaca koji to rade. Nevjerojatno je da se gotovo legalno prijeti, a sad i provodi nasilje, ali doći će vrijeme kad ćemo se i s time morati susresti, jednom će i kod nas valjda država i vlast reagirati kako se reagira u civiliziranom svijetu - zaključio je Barišić.

Komentara 14

Avatar southman
southman
09:28 24.08.2017.

Znači za momčad Dinama bi najbolje bilo da ga propucavaju jednom mjesečno !?

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
12:13 24.08.2017.

Jesu li za svaku osudu i tzv. građanski ugovori dopredsjednika HNS-a sa hrvatskim nogometnim reprezentativcima? jadna nam država sa ovakvom licemjernom vertikalom.

BI
binki
15:44 24.08.2017.

Ako je mamić.zaslužio 15g robije koliko tek treba dobiti ova spodoba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije